Lider trend
StoryEditor

Radni dan D

01. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Međunarodni festival dizajna Dan D, koji se održava u Zagrebu od 15. do 17. lipnja u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva i Peperminta, ove je godine proširen za još jedan dan, koji je posvećen poticanju suradnje između dizajnera i poduzetnika.

Program ‘Radnog dana D’, u petak 15. lipnja, ciljano je osmišljen s namjerom povezivanja i stimuliranja suradnje mladih dizajnera i poduzetnika, a uključuje različite sadržaje kao što su predstavljanje poduzetničkih projekata koji su uključili dizajn u svoje poslovne procese i tako stvorili uspješne proizvode, razgovor o suradnji dizajnera, poduzetnika i obrtnika, organizirano razgledavanje izložbi i sajma uz stručna vodstva, stručnu radionicu posebno osmišljenu za poduzetnike bez iskustva u dizajn menadžmentu, sažeta predstavljanja mladih autora koji izlažu na sajmu dizajna itd.Program ‘Dizajn i poduzetništvo‘, koji će se održati u petak u prijepodnevnim satima, zamišljen je kao predstavljanje kvalitetnih optimističnih primjera tvrtki koje su zahvaljujući investiciji u dizajn i dobrim vođenjem dizajnerskog procesa unaprijedile svoje poslovanje i postigle značajan tržišni uspjeh u vrlo kratkom razdoblju. Predstavljanje će svojim kolegama održati sami poduzetnici, koji će ispričati svoju priču o uspjehu u kojem je važnu ulogu odigralo dobro ulaganje u dizajn.

Predstavit će se Kvadra (Tomislav Knezović, dizajn: Numen/For Use, Roberta Bratović i Ivana Borovnjak, Grupa), Chiavalon (Sandi Chiavalon, dizajn: Bruketa & Žinić), Golly & Bossy (Ante Kotarac, dizajn interijera: Studio Up, dizajn vizualnog identiteta Damir Gamulin), Lega-lega (Mit dizajn studio), Vinoteka Bornstein (Vladimir Borošić, dizajn: Studio Dogan).

Nakon predstavljanja uspješnih primjera implementacije dizajna u poduzetničke projekte, održat će se razgovor u kojem će sudjelovati mnogi poduzetnici i obrtnici s iskustvom u suradnji s dizajnerima ili bez njega, predstavnici gospodarskih institucija itd. Slijedi radionica izrade projektnog zadatka za dizajnere te u poslijepodnevnim satima predstavljanje izlagača na D-sajmu.

Tijekom ‘Radnog dana D’, svi festivalski programi (domaće i gostujuće izložbe, prodajni D-market, predavanja, prezentacije itd.) bit će otvoreni za javnost, a sudjelovanje u Radnom danu D besplatno je za članove Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore, uz najavu na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

19. travanj 2024 19:51