Lider trend
StoryEditor

Rundek na InMusicu predstavlja novi projekt

06. Ožujak 2017.

Pjevač, gitarist i skladatelj Darko Rundek dolazi na dvanaesto izdanje INmusic festivala na kojemu će u lipnju ove godine na zagrebačkom Jarunu nastupiti sa svojim novim projektom "Apocalypso Now" koji predstavlja retrospektivu njegove karijere.

Glazbeno-scenski projekt "Apocalypso Now" Rundek priprema u povodu 20. godišnjice izlaska njegova prvog samostalnog albuma Apokalipso. Na INmusicu će nastupit sa sedam pratećih glazbenika, a hepening će pratiti video i svjetlosni efekti namijenjeni velikim pozornicama.

Glazbena karijera Darka Rundeka započela je 1979. godine u grupi Haustor koja je obilježila zagrebačku, ali i cjelokupnu glazbenu scenu bivše Jugoslavije s hitovima poput Šal od svile, Uzalud pitaš, Ena, Šejn i Moja prva ljubav.

>>> Nakon dvije godine Mastodon u zagrebačkoj Tvornici 

Početkom 1997. Rundek je objavio prvi samostalni album Apokalipso na kojem je kroz suradnju s oko 20 glazbenika predstavio osebujan zvuk. Uslijedili su albumi "U širokom svijetu" 2000. godine i "Ruke" 2002. godine. Godinu dana kasnije Rundek formira novi sastav – "Rundek & Cargo Orkestar", s kojim kreće na opsežnu turneju u sklopu koje nastaje i dvostruki live album "Zagrebačka magla".

Uslijedio je Mhm a-ha oh yeah da-da 2006. godine i formiranje "Rundek Cargo Tria" te albumi "Plavi avion" 2010. godine i "Mostovi" 2015. godine.

Izvedbom  projekta "Apocalypso Now" Rundek će se na dvanaestom INmusic festivalu pridružiti već najavljenim izvođačima poput Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian i Flogging Molly, najavljuju organizatori.

Dvanaesto izdanje INmusic festivala održat će se od 19. do 21. lipnja na zagrebačkom Jarunu.

25. travanj 2024 04:01