Lider trend
StoryEditor

Servisni paketi za Mercedes-Benz vozila po novim, pristupačnijim cijenama.

24. Studeni 2015.

Bez obzira da li posjedujete novo ili starije vozilo, sigurna vožnja uvijek treba biti na prvom mjestu. Ako stečeno vozilo ostaje duži ili dug period u Vašem vlasništvu u njegovu dugotrajnost se dodatno isplati uložiti.

Za Mercedes-Benzove modele A, B, C, E, S i M, starije od 5 godina od sada su u ovlaštenim radionicama u ponudi servisni paketi za osnovne servisne operacije. Uz odgovornu i često srećom praćenu vožnju upravo odabir originalnih dijelova nad zamjenskima doprinosi sigurnijoj vožnji. Motor sa zamjenskim vitalnim dijelovima, poput filtara, svjećica ili brizgalica ne ostvaruje potrebna svojstva, ima lošije performanse, a više troši goriva i ispuhuje štetnih ispušnih plinova. Na primjer krajevi harmonikastog filtrirajućeg materijala kod originalnog filtra goriva spojeni su tankim limom, za razliku od neoriginalnog, kod kojeg su zašiveni ili spojeni spajalicom, te kroz to prolazi nepročišćeno gorivo.

Kočni samoventilirani diskovi neprocjenjivo su važni za aktivnu sigurnost vožnje te doslovce čuvaju glavu vozaču, putnicima u vozilu i ostalim sudionicima u prometu. Unutrašnjost samoventiliranih diskova često je napravljena, doslovce, na prevaru, s radijalnim poveznicama bočnih ploha diska, koji naizgled izvana izgledaju isto kao originalni, sa segmentnim kružnim spojnicama. Time ne osiguravaju osnovnu funkciju samoventiliranja, odnosno unutarnjeg hlađenja kočnog diska, iznimno važnog za osiguranje pouzdanosti kočenja i sprječavanje opasnog kočnog ‘fadinga‘, potpunog otkazivanja, uslijed taljenja površine kočnog diska odnosno disk pločice. Kod neoriginalnog kočnog diska zrak ostaje zarobljen u radijalnim utorima i vrti se s diskom, bez ventiliranja i hlađenja, te se disk znatno brže zagrijava i troši te lako gubi funkciju. To je pokazalo DEKRINO ispitivanje u Njemačkoj u kojem se korištenjem pojedinih neoriginalnih kočnih obloga put kočenja produžio u odnosu na originalne kočne obloge.

Dok su originalne Mercedes-Benz kočne obloge zaustavile testno vozilo do mirovanja, identično vozilo s neoriginalnim oblogama još se kretalo brzinom od 35km/h. Ovlašteni Mercedesov ovlašteni servis specijaliziran je za nova i starija Mercedes-Benzova vozila pa je i posjeta ovlaštenoj radionici u prosjeku kraća jer stručnjaci najbolje poznaju svoja vozila, a originalni Mercedes-Benz dijelovi najbolje odgovaraju vozilu. Samo jedan neodgovarajući dio može poremetiti funkcioniranje cijelog sklopa i oštetiti druge dijelove, a troškovi popravka i posljedice odnosno izravna i neizravna šteta višestruko nadmašuje ono što se uštedjelo kroz ugradnju zamjenskih dijelova.

Više o novim servisnim paketima za Mercedes-Benz osobna vozila na www.mercedes-benz.hr

04. svibanj 2024 10:04