Lider trend
StoryEditor

Skijalište za početnike, ali i napredne skijaše s milijun noćenja godišnje

06. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Na četiri sata vožnje od Zagreba smjestilo se skijalište Obertauren koje je sa preko 100 kilometara staza iznimno zanimljivo hrvatskim skijašima za zimski odmor.

Od 20. studenog kada otvara se sezona pa sve do početka svibnja Obertauren nudi gostima odlične skijaške staze, ali i dobru zabavu van njih. Samo mjesto nalazi se na 1740 metara nadmorske visine, a zbog svojeg položaja snijeg je zagarantiran tokom cijele sezone.

Prednost Obertaurena je što su staze raznovrsne, te i početnici mogu naći dovoljno blage padine da ih savladaju bez straha. Za najiskusnije skijaše tu je jedna od najpoznatijih crnih staza u Europi – Gamsleiten 2. Od 100 kilometara staza čak je 60 deklarirano kao plave staze što znači da su prilagođene početnicima i slabijim skijašima. Smještajni kapaciteti mogu primiti i do deset tisuća gostiju, a svi se nalaze u sklopu skijališta tako da vam za odlazak na skijanje neće trebati automobil.

Također treba istaknuti i ponudu van skijaških staza jer u Obertaurenu su, po pričama gostiju, najbolje zabave upravo nakon skijanja. Domaćini su i ove godine napravili zanimljiv program.

Nakon otvaranja skijaške sezone 7. prosinca održava se Krampusparty, a tijekom sezone imaju tjedne akcije kada su i cijene povoljnije.

Tako će od 11. do 25. siječnja biti održan tjedan za skijaše iznad 30 godina kada će program na stazi, ali i izvan nje, vratiti skijaše muzikom u njihovu mladost. Treba istaknuti i Bobbyjeve snježne avanture gdje djeca za 165 eura dobijaju ski pass, opremu, besplatni smještaj uz roditelje, ali i ski učitelja kako bi napravili prve snježne korake.

U tjednim akcijama moguće je rezervirati povoljan smještaj u hotelu s tri zvjezdice s polupansionom i ski passom već od 475 eura po osobi. Oni koji se zbog blizine skijališta odluče na jednodnevni posjet, ski pass će platiti 41 eura što je u rangu s ostalim skijalištima.

Obertauren je poznat i po svojem zatvaranju sezone i tradicionalnom lovu na blago koje će se ove godine održati 24. travnja. Tada će se u podnožju Gamsleiten 2 na ograđenom području zakopati 30 kutija s blagom. 1200 natjecatelja će s malim lopaticama krenuti u iskopavanje, a popodne na svečanom otvaranju neki će sretni nalaznik otići kući s novim BMW-om 3 karavan. I ostale nagrade nisu za baciti, a treba istaknuti da cijeli gradić živi za taj događaj.

Zahvaljujući modernom sustavu žičara nema ni gužvi, jer je maksimalni kapacitet 49 tisuća skijaša u jednom satu. Ove godine samo je jedna novost na stazama, a to je ski park The spot koji je namijenjen svim skijašima od početnika do profesionalaca.

Obertauren godišnje ostvari u sezoni milijun noćenja, a nadaju se da će im ove godine doći još više hrvatskih skijaša tokom sezone koja završava 4. svibnja iduće godine.

03. svibanj 2024 09:08