Lider trend
StoryEditor

SoMo borac - nagrada za social i mobile kategorije

08. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Na ovogodišnjem Weekend media festivalu, u organizaciji magazina planb.hr, a u suradnji s digitalnim agencijama Gingernet i Jasno i glasno, dodjeljivat će se nagrade u društveno mrežnoj i mobilnoj kategoriji

-Broj mobilnih aplikacija i Facebook stranica s kojima se susrećemo, svakim je danom, baš kao i broj društvenih mreža na kojima boravimo, sve veći i veći. Zajedno s korisnicima na te se platforme sele i tvrtke koje u suradnji s digitalnim agencijama pokušavaju na svakojake načine prodrijeti do korisnika. Nekada ih zbog toga obožavamo, nekada smo prema njihovim inovacijama ravnodušni, a nekad jednostavno kliknemo na Unlike. Baš zbog takve rovovske novomedijske marketinške borbe i zbog truda čitavog niza malih i velikih proizvođača i inovatora u mobilnoj domeni, ove godine na Weekend media festivalu dodjeljujemo SoMo borac nagradu - poručuju organizatori.

U društveno mrežnom dijelu, kategorije su: SoMo Face (Facebook fan stranica), SoMo Twit (najbolji službeni Twitter profil), SoMo Gram (najbolje vođen službeni Instagram profil), Rado viđen blog (najbolji "službeni" blog), Viralni blockbuster (internetski video godine), There‘s not A Problem That I Can‘t Fix, Cause I Can Do It In The Mix (društveno-mrežni miks) i Community menadžer/ica godine. Svoje radove mogu prijaviti svi profesionalci koji se bave društvenim mrežama, a Community menadžer/icu godine može kandidirati tko god želi.

Mobilni dio ima nešto manje kategorija a ovdje radove mogu prijaviti i profesionalci i amateri. Natjecat će se u četiri kategorije: Aplikacija s velikim A (aplikacija godine), Tablet štivo (magazin, knjiga ili sličan proizvod namijenjen tabletima), Hodam i gledam (najbolji mobilni site) i Kampanja za van (najbolja reklamna kampanja za mobilne uređaje).

O pobjednici će odlučivati međunarodni žiri u sastavu: Boris Ličina Borja (Jasno i glasno), Ivan Brezak Brkan (Netokracija), Sanja Vale (Gingernet), Sašo Dimitrievski (Pristop), Tin Kadoić (Brlog), Nebojša Grbačić (Woohoo), Nebojša Radović (Njuz.net), Viktor Marohnić (Pet minuta), Davor Runje (Drap), Ida Pandur (iStudio) i Vedran Gulin (Proximity).

SoMo borac je neobavezna i ležerna nagrada kojom želimo prepoznati kvalitetan i kreativan rad na tržištu bilo da se radi o društvenim mrežama ili mobilnom svijetu. Obje kategorije sve su važnije na regionalnom, a naročito svjetskom tržištu, pa je logično i da Weekend media festival prepoznaje taj trend. Obzirom da se radi o jednoj od najvećih marketinško medijskih konferencija, želja nam je da sve strane, i agencije i klijenti i krajnji korisnici, na licu mjesta vide najbolje, rekao je Boris Ličina iz magazina planb.hr.

Svoje radove možete prijaviti na http://somo.weekendmediafestival.com.

SoMo borac nagradu zajednički organiziraju magazin planb.hr, digitalne agencije Gingernet i Jasno i glasno, a medijski partner festivala je Netokracija.

Šesti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 19. do 22. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju

05. svibanj 2024 09:22