Lider trend
StoryEditor

Što čitati ovoga tjedna?

30. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Svatko za sebe ili druge svakodnevno donosi brojne odluke. Neke su potpuno bezazlene, a neke mogu usmjeriti život u potpuno novom smjeru.

Onima koji stalno promišljaju jesu li donijeli pravu odluku Welch nudi jednostavnu formulu. Proces 10-10-10 učinkovito je sredstvo koje pomaže u donošenju odluka vezanih uz profesionalnu karijeru, ali i privatni život. Uz desetke primjera iz stvarnog života ljudi koji su koristili 10-10-10 da bi promijenili svoj život nabolje, Welch pokazuje kako donositi kvalitetne odluke kad je primjerice riječ o promjeni posla ili mjesta stanovanja te tvrdi da istraživanje utjecaja odluka pomaže da osoba shvati što doista želi.

Suzy Welch10-10-10Mozaik knjiga, Zagreb, 2012.

Jo Nesbo, nizozemski pisac, proslavio se serijom romana o detektivu Harryju Holeu. ‘Crvendać‘, njegov prvi roman preveden na hrvatski, osigurao mu je brojne poklonike. Nakon ‘Crvendaća‘ Hrvati su uživali u ‘Nemezi‘ i ‘Đavoljoj zvijezdi‘, a sada Nesbo okupira slobodno vrijeme ‘Spasiteljem‘. Za vrijeme uličnoga koncerta orkestra Vojske spasa u Oslu dogodilo se ubojstvo. Harryja Holea i njegov tim istraga će dovesti do hrvatskih prognanika koji žive u Norveškoj. Rješenje slučaja Hole će morati potražiti u Zagrebu, gdje u hotelu International pokušava otkriti tko je i zašto naručio zločin u Oslu. Trag vodi i do opsade Vukovara za vrijeme Domovinskog rata.

Jo NesboSpasiteljZnanje, Zagreb, 2012.

25. travanj 2024 19:33