Lider trend
StoryEditor

Studenti Veleučilišta Vern‘ europski futsal prvaci

10. Kolovoz 2015.
Piše:
lider.media

Ovogodišnje Europsko sveučilišno futsal prvenstvo održano je od 2. do 9. kolovoza u Poznanju u Poljskoj, a na njemu su nastupili najbolji europski sveučilišni futsal timovi, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu u Poljskoj, brončani iz Malage 2013. i srebreni iz Rotterdama 2014., studenti Veleučilišta VERN‘, osvojili su naslov europskih sveučilišnih prvaka u futsalu.

- Ovo je potvrda da višegodišnje ulaganje, puno rada i ljubav prema sportu mogu donijeti vrhunske rezultate. Iznimno sam ponosan na svoj tim i  suradnike koji su napravili pravo malo čudo. Nakon bronce na futsal EURO-u u Malagi 2013. te europskog srebra u Rotterdamu prošle godine, konačno smo osvojili i zlato i postali europski sveučilišni futsal prvaci. Za mene kao trenera, ali i za cijelu momčad i naš stručni tim, ova medalja ima posebno značenje, izjavio je Matija Đulvat, trener VERN‘ove futsal ekipe.

Sastav momčadi Veleučilišta VERN‘: Davor Kanjuh, Željko Petrović, Silvio Toth, Vedran Matošević, Sadat Ziberi, Žarko Luketin, Željko Pukec, Mate Alpeza, Juraj Bedeković, Goran Malogorski, Kristijan Grbeša i Matej Horvat, te stručni stožer: Matija Đulvat (glavni trener), Stipe Marušić, Zvonimir Murkić, Mario Kralj i Igor Latković.

Hrvatska je ove godine imala čak dva predstavnika na Futsal EURO-u – osim studenata Veleučilišta VERN‘, Hrvatsku je predstavljala i futsal momčad Sveučilišta u Splitu, koja je u muškoj konkurenciji osvojila odlično 8. mjesto.

Vrhunska postignuća hrvatskih studenata na prvenstvu u Poljskoj, ali i zapaženi rezultati s prošlogodišnjih Europskih sveučilišnih igara u Rotterdamu, svojevrsna su potvrda izvrsnosti domaćeg akademskog sporta i odlična uvertira u održavanje Europskih sveučilišnih igara 2016., u Zagrebu i Rijeci, u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS).

Povratak europskih prvaka u Zagreb očekuje se u utorak 11. kolovoza u 10:00 sati, ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

16. travanj 2024 09:35