Aktualno Lider trend Preporučeno

TEST: Provjerite radite li u poticajnoj ili ubitačnoj radnoj okolini?

radna klima
Avatar
Autor Lider

Negativna radna okolina utječe na gubitak zdravlja, propast projekata i odlazak najkvalitetnijih radnika iz tvrtke, piše tehnološki direktor Daily Maila Oleg Vishnepolskyna svom LinkedIn profilu.

Radna okolina u kojoj provodite dobar dio svojih budnih sati itekako utječe na kvalitetu rada kako pojedinca tako i tima, a u konačnici i na uspješnost projekata. Ponekad uz sav trud i beskonačne prekovremene sate rada stvari kao da ne mogu ispasti onako kako biste htjeli. Promislite, možda nije problem u vama. Kultura tvrtke tu može odigrati važnu ulogu jer, kako kaže američki medijski konzultant Phil Cooke, kultura je važnija od vizije. Neki lideri imaju izvrsne vizije, ali stvaraju toksičnu kulturu u kojoj se njihova vizija nikada neće ostvariti.

Riješite test i provjerite je li vaša radna klima ubitačna ili poticajna!

U negativnoj radnoj okolini neovisno o tome koliko vam je razvijena i napredna vizija i strategija, ona se nikada neće realizirati. Osim ako se pojavi vođa od formata. Pravi lideri popravljaju toksične kulture. Oni osnažuju, angažiraju se, slušaju, cijene, izazivaju, podupiru i postaju mentori. Oni cijene naporan rad i dobro obavljen posao, baš kao i iskrenost, integritet, posvećenost i predanost poslu.

No alt text provided for this image

Oni znaju da kultura smaže strategiju za doručak, kao što tvrdi ‘izumitelj menadžmenta’ Peter Drucker.

Ako ste pri rješavanju testa shvatili da svoje radno mjesto baš ne biste opisali pozitivno, nije kraj svijeta. Još uvijek se možete osloniti na sebe i svoje reakcije. Oduprite se negativnosti. Negativan stav i živciranje mogu samo otežati ionako naporan posao. Duboko udahnite, nabrojite do pet ili deset i tek tada nastavite s poslom.

Međutim, ako ste dosegli limite svoje strpljivosti, a vidite da vam se i zdravlje počelo narušavati, nemojte puno čekati, promijenite tvrtku ili samo odjel u kojem radite. Budite hrabri. Riskirajte. Ništa ne može zamijeniti iskustvo, kaže Paolo Coehlo.

Komentari