Lider trend
StoryEditor

The Cult 27. lipnja na Šalati

02. Ožujak 2017.

Britanska rock institucija The Cult nastupit će 27. lipnja na zagrebačkom stadionu Šalati, samo dan nakon što će na istom mjestu koncert održati supergrupa Prophets od Rage kojoj će se pridružiti i hip hop legende House Of Pain te post rock bend Black Peaks.

Obje manifestacije, uz već najavljene koncerte te one koji će se tek objaviti, činit će niz događaja povezanih u Zagreb RockFest, koji će se tijekom lipnja održavati na različitim lokacijama po gradu, izvijestili su u četvrtak organizatori - LAA agencija.

Britanski rock divovi The Cult predvodit će drugu koncertnu večer na Šalati, a pridružit će im se još nekoliko izvođača koji će biti objavljeni u sljedećim tjednima.

>>> I Flogging Molly stižu na INmusic

The Cult su osnovani 1983. i u svega nekoliko sezona postali su globalna senzacija na krilima četiri superiorna albuma u kojima je glavnu ulogu odigrao njihov post-punk goth rock oplemenjen duhovima Doorsa i Zeppelina, ali uz specifičan dodir karizmatičnog Iana Astburyja. "She Sells Sanctuary", "Rain", "Fire Woman", "Sweet Soul Sister", "Lil’ Devil", "Wild Flower" i ostale grmjet će sa Šalate jednakom snagom kao što su grme od sredine 80-tih naovamo iz najvećih koncertnih arena i gotovo svih svjetskih rock klubova.

Nastup Prophets Of Rage 26. lipnja prvotno je zamišljen na stadionu Šalata, ali je zbog najava renovacije te lokacije prebačen u Dom sportova. Sad je definitivno potvrđeno da se na ŠRC Šalati ove godine neće izvoditi radovi te se koncert prebacuje tamo.

Prophets Of Rage koji čine tri četvrtine Rage Against The Machine, Chuck D. i DJ Lord iz Public Enemyja te B Real iz grupe Cypress Hill donijet će najveće hitove svojih matičnih bendova poput "Killing In The Name Of" ili "Sleep Now In The Fire". Set koji sadrži najvažnije pjesme iz RATM, PE i Cypress Hill repertoara te nekolicinu hip hop klasika bit će jedan od rijetkih cjelovečernjih nastupa na turneji koja je ispunjena uglavnom festivalskim svirkama.

Kultni hip hop trio House of Pain u Hrvatsku dolazi u originalnoj postavi – Everlast, Danny Boy i DJ Leathal – u sklopu turneje kojom proslavljaju 25 godina od prijelomnog debi albuma na kojem je se našao hit singl "Jump Around". Besmrtnu singlicu producirao je DJ Muggs, član Cypress Hilla, s kojima su House Of Pain bili povezani u kolektiv Soul Assassins.

Program će 26. lipnja otvoriti mlada britanska post rock četvorka Black Peaks, koju su mediji dosad najviše uspoređivali s grupama Mastodon, The Dillinger Escape Plan i Tool. Imaju objavljena dva albuma s kojih se najviše probila singlica  "Glass Built Castels".

Četvrti najavljeni izvođač bit će objavljen za nekoliko tjedana.

25. travanj 2024 02:23