Lider trend
StoryEditor

Tko su najplaćeniji glumci i glumice Hollywooda?

28. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Već je uvriježeno mišljenje da filmske zvijezde nisu što su nekad bile. Bila to istina ili ne, to se ne odražava na iznose honorara koje primaju.

Naime, barem šest glumaca i glumica zarađuje iznose od nevjerojatnih 20 milijuna dolara po filmu. U taj ekskluzivni klub spadaju Robert Downey Jr., Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock, Angelina Jolie, Denzel Washington i Matt Damon. Downey je taj iznos dobio za ‘Iron Man‘ filmove, a Damon će toliko dobiti za novi nastavak ‘Bourneovog identiteta‘. Naravno, sve ovisi o vrsti filmova u kojima glume pa tako Downey i Damon nisu dobili ni približne honorare za filmove ‘Sudac‘ i ‘Odred za baštinu‘.

Leonardo DiCaprio je za film ‘Vuk s Wall Streeta‘ dobio čak 25 milijuna dolara, iako to uključuje i neke naknade za produkciju, a prekoračenje budžeta je značilo da mora odustati od nekog dijela honorara.

Bradley Cooper bi nakon uspjeha ‘Američkog snajperista‘ i tri nominacije za Oscara mogao očekivati povišicu s 15 milijuna (koliko je dobio za treći nastavak ‘Mamurluka‘) na 20 milijuna dolara. Dodatna dva kandidata za ulazak u ‘klub 20‘ bi mogli biti i Ben Affleck te Channing Tatum. U kategoriji akcijskih filmova najuspješniji je Dwayne Johnson koji je za ulogu u ‘Herkulu‘ dobio između 14 i 15 milijuna dolara.

Četiri žene se nalaze u ‘15 plus‘ kategoriji honorara – Sandra Bullock, Angelina Jolie, Melissa McCarthy i Jennifer Lawrence. Sandra Bullock postala je najplaćenija glumica nakon uloge u ‘Gravitaciji‘.

24. travanj 2024 23:41