Aktualno Lider trend

U Atlanti i Zagrebu zaživio Ormarić razmjene

Lider
Autor Lider

Carolyn Collins, domarka u školi u Atlanti, pokrenula je hvalevrijednu akciju doniranja stvari za učenike niže platežne moći, piše Washington Post.

>>>Koje su stranke miljenice donatora?

Sve je počelo prije četiri godine, kada je Collins noseći smeće iz srednje škole Tucker High vidjela dvoje učenika, brata i sestru, koji su joj objasnili kako s majkom spavaju u automobilu te da nemaju što jesti. Collins se sažalila nad djecom te ih nahranila, a zatim počela razmišljati i o ostalim učenicima kojima treba pomoć.

Nakon posla otišla je u dućan i kupila odjeću, hranu, kozmetiku i školski pribor u vrijednosti 200 dolara. Zatim je drugog dana očistila skladište u blizini školske kantine i, u dogovoru sa upravom škole, pretvorila ga u svojevrsni ‘ormar razmjene’ u kojoj će učenici u potrebi moći naći sve što im treba.

Donacije prima sa svih strana, a iznenadilo ju je koliko se ljudi bilo voljno uključiti u akciju.

Nisu svi učenici koji trebaju pomoć beskućnici, neki žive sa samohranom majkom ili ocem koji im ne mogu priuštiti neke stvari.

Učenici tako imaju sigurno mjesto u školi gdje se mogu obratiti za pomoć, bez osjećaja srama, a Collins ih sve sasluša i zagrli.

>>>Ministarstvo zdravstva: Otvoren račun za donacije za skupe lijekove

– Svatko treba nekoga. Moja je nagrada kada vidim da su učenici sretni i da osjete ljubav, kaže Collins.

Inače, slična inicijativa pokrenuta je prije godinu dana u Studentskom centru u Zagrebu, gdje je udruga za urbanu permakulturu Prakticipacija postavila Ormarić razmjene u kojem prolaznici anonimno ostavljaju razne predmete koje više ne trebaju, poput odjeće, obuće, kozmetike, knjiga i sličnih stvari.

[RAZMJENA BEZ NOVCA]Juhuu! Otvoren je naš & vaš ormarić za razmjenu kod Vrtuljka u SC-u. Ormarić je pod krovom i javno…

Objavljuje parkticipacijaSrijeda, 24. svibnja 2017.


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram

 


 

Komentari