Lider trend
StoryEditor

U2 su postali veliki band s malim pjesmama

02. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Bez previše riječi o premijeri novog albuma skupine U2 koji se prisilno rađao uporabom Appleovih iTunes u povodu lansiranja novog Appleova iPhonea 6 i ne osvrćući se na debatu je li to genijalni marketinški trik ili nasilno forsiranje sadržaja koji korisnici načelno ne vole, u idućih nekoliko redaka mogli bismo malo o glazbi, samome albumu ‘Songs Of Innocence‘.

U2 je i dalje jedan od najvažnijih bendova današnjice i svih vremena, no ovaj album sasvim sigurno ne pokazuje i dokazuje njihovu veličinu. Nakon nekoliko slušanja ovog albuma U2 i dalje zvuči ozbiljno, moćno i produkcijski kao veliki bend. No, nažalost, njihove su pjesme male.

Nedostaje strasti, energije i prije svega inventivnosti. Ova kolekcija pjesama nema elemenata koji će je učiniti memorabilnom. Ovom se albumu nećete vraćati, njihovo ćete predstavljanje s Appleom zaboraviti, ali zasigurno ćete ponovno kupiti kartu za njihov koncert jer je U2 i dalje velik i spektakularan bend. Sličan je slučaj sa Stonesima, odavno nisu imali dobar album, ali zadržali su kultni status i rasprodaju turneje.

01. svibanj 2024 17:33