Lider trend
StoryEditor

Upravljanje bankama i financijske usluge

19. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Udžbenik ‘Upravljanje bankama i financijske usluge‘ daje analizu širokog spektra financijskih usluga i institucija, bilo da su one među divovima bilo među manjim pružateljima.

Oblikovan je tako da pomogne svim razinama čitatelja, od studenta ili iskusnog menadžera tj. bankara razviti i usavršiti upravljačke vještine te suočiti se sa zamršenim problemima poput rizika, regulacije, tehnologije i konkurencije, koje bankari i menadžeri drugih financijskih usluga vide kao svoje najveće sadašnje i buduće izazove. U osmom izdanju raspravlja se o velikim promjenama i događajima koji danas iznova oblikuju bankarske i financijske usluge od globalnog tržišta do brzih i promjena.

Upravljanje bankama i financijske uslugePeter S. Rose, Sylvia C. HudginsMate, Zagreb, 2015.

Marija Todorova ne opisuje balkanske narode kao nevine žrtve niti potiče u njima emociju lažne nevino¬sti. Ona ih ne štedi zbog toga što se Zapad prema Balkanu ponio neodgovorno, niti potiče opasnu ideju da balkanski narodi nisu historijski akteri ili da je njihova sudbina uvijek u rukama viših sila. Todorova je kao znanstvenica bila svršeno svjesna svog položaja i svoje odgovornosti jer je pišući ‘Imaginarni Balkan‘ imala povlasticu da istovremeno bude i izvan predmeta istraživanja i unutar njega, i izvan procesa prikupljanja znanja o predmetu i unutar njega. Ova knjiga nije napisana u ime nekakvoga apstraktnog Balkana, Marija Todorova govori u ime onog djela balkanskih intelektualaca koji razmišljaju o problemu identiteta.

Imaginarni BalkanMarija TodorovaNaklada Ljevak, Zagreb, 2015.

Izdavački prvijenac Hrvatske zajednice županija fotomonografija je koja na više od 180 stranica objedinjuje već dobro poznate, ali i zanimljive nepoznate informacije o kulturnim, povijesnim ili prirodnim znamenitostima svih hrvatskih županija. Više od petsto fotografija više nego zorno ‘govori‘ koliko je Hrvatska raznolika zemlja, premda površinom mala. Svoj pečat stranicama fotomonografije dalo je uredništvo sačinjeno od predstavnika svih dvadeset županija i Grada Zagreba radeći na projektu posljednjih osam mjeseci. Listajući ovo izdanje, otkrit ćete kako je Lika dobila ime, koja je županija prva uvela hrvatski jezik u službenu upotrebu ili pak zašto u svibnju nema vjenčanja u Šibeniku te tako pobliže upoznati i istražiti pravo malo bogatstvo iznimno vrijednih bisera.

Skriveni biseri hrvatskih županijaHrvatska zajednica županija, Zagreb, 2015.

Tržište samopomoći ne pokazuje znakove jenjavanja, što dokazuje i druga knjiga na listi New York Timesovih poslovnih bestselera. Bivši profesionalni igrač američkog nogometa u svojoj knjizi pokazuje kako ga je kraj sportske karijere zbog ozljede natjerao na reinoviranje samog sebe i počinjanje novog života. Vještine i znanja prikupljene tijekom karijere primijenio je na osobni i poslovni život izgradivši se u poslovnog trenera i govornika s internetskim biznisom vrijednim milijune dolara. Kako je to postigao, jasno i razumljivo izlaže upravo u ‘The School of Greatness‘ (Škola veličine), pokazujući da se veličina mora otkriti i uzgojiti. Veliki ljudi takvima ne postaju zahvaljujući sreći ili talentu, već primjeni navika i alata potrebnih za nadilaženje teških životnih situacija.

The School of GreatnessLewis HowesRodale Books, listopad 2015.

19. travanj 2024 10:27