Lider trend
StoryEditor

Visa predviđa da će do 2025. godine 282 milijuna kućanstava planirati bar jedno inozemno putovanje

03. Kolovoz 2016.
Piše:
lider.media

Visa Inc. objavila je rezultate studije koja predviđa značajno povećanje međunarodnih putovanja kućanstava na globalnoj razini tijekom sljedećeg desetljeća. Studija procjenjuje da će otprilike 282 milijuna kućanstava planirati barem jedno putovanje u inozemstvo godišnje do 2025. godine, što je povećanje od 35 posto u usporedbi s 2015. godinom.

Studija je analizirala aktualne obrasce putovanja vlasnika Visa kartica diljem svijeta u kombinaciji s procjenama i predviđanjima industrije za segment putovanja. U skupini kućanstava za koja postoji najveća vjerojatnost da će putovati u inozemstvo, Visina studija procjenjuje da će godišnja potrošnja dostići prosječno 4.800 eura po kućanstvu do 2025. godine. Studija je također identificirala ključne faktore koji će utjecati na putovanja diljem svijeta tijekom sljedećeg desetljeća, uključujući i globalno povećanje srednje klase, veću povezanost internetom, poboljšanu prometnu infrastrukturu u mnogim zemljama i globalnu stariju populaciju s više vremena za putovanja u slobodno vrijeme.

- Putovanja u inozemstvo postat će češća i pristupačnija u budućnosti zahvaljujući promjenama u demografiji, u kombinaciji s tehnološkim napretcima koji će putovanje u inozemstvo učiniti lakšim i povoljnijim, rekao je Wayne Best, glavni ekonomist Vise Inc.

- Pojavit će se rastuća „putujuća klasa“ koja će trošiti sve veći dio prihoda kućanstva na prekogranična putovanja. Pretpostavlja se da će putujuća klasa sutrašnjice biti starija, da će dolaziti s tržišta u nastajanju te da će biti vrlo različita od današnjeg tipičnog putnika.

Studija, koja je provedena u suradnji s Oxford Economicsom, analizirala je previđenu potrošnju po zemlji i regiji.

tablica Ključni dijelovi globalnog izvješća:

  • Rast nove globalne putujuće klase: Porast prihoda diljem svijeta stvara novu „putujuću klasu“. Studija je otkrila da kućanstva diljem svijeta koja zarađuju najmanje 18.000 eura godišnje čine više od 90 posto današnje potrošnje na putovanja u inozemstvo. Procjenjuje se da će do 2025. gotovo polovica svih kućanstava na svijetu (945 milijuna) biti unutar ovoga prihodovnog razreda, što će dovesti do povećanja u putovanjima u inozemstvo i u potrošnji, posebice kod kućanstava s tržišta u nastajanju, kao što su Kina, Rusija i Brazil.
  • Globalno starenje: Do 2025. putnici stariji od 65 godina udvostručit će broj putovanja u inozemstvo do procijenjenih 180 milijuna putovanja, što će činiti jednu osminu globalnih putovanja u inozemstvo. Studija procjenjuje da će si stariji putnici moći priuštiti dulja putovanja koja pružaju veći komfor uz više cijene. Trendovi kao što je zdravstveni turizam, kada starija populacija odlazi na putovanja u inozemstvo iz zdravstvenih razloga, također će bilježiti porast u budućnosti.
  • Povećanje povezanosti: Kombinacija sila globalizacije i tehnologije omogućuje sve bolji pristup. Očekuje se izgradnja više od 340 novih aerodroma tijekom sljedećeg desetljeća, što će dovesti do uključivanja novih linija i destinacija koje će učiniti putovanja u inozemstvo lakšima i pristupačnijima. Istovremeno, svijest o mogućnostima za putovanje širi se brzim razvojem pristupa internetu i povećanjem broja mobilnih uređaja diljem svijeta. Ne samo da digitalna povezanost doprinosi većoj spontanosti u putovanjima, već također potiče širi raspon personaliziranih mogućnosti putovanja i turizma.

Metodologija

Visa procjenjuje broj kućanstva koja putuju u inozemstvo uspoređujući vlasnike Visa kartica u određenoj zemlji koji su učinili barem jednu transakciju licem u lice u inozemstvu sa sveukupnom populacijom svih aktivnih vlasnika kartica u zemlji porijekla. Brojke su prilagođene tako da bude reprezentativne s obzirom na broj stanovnika zemlje porijekla bez obzira na metodu plaćanja kućanstava. Zatim su te sklonosti korištene kao polazni podaci za predviđanja koja je razvio Oxford Economics za studiju.

Oxford Economics koristio je podatke o dobi i prihodima putnika u inozemstvo iz anketa s uzorkom od 10 zemalja kako bi izračunao frekvencije putovanja u inozemstvo i udio putovanja po dobnom i prihodovnom razredu. Rezultati su ekstrapolirani na veću skupinu zemalja na temelju njihove klasifikacije kao tranzicijskih ili tržišta u nastajanju i na temelju ključnih varijabli, kao što je BDP po stanovniku i sveukupni međunarodni broj dolazaka po stanovniku. Procijenjeni udjeli u sveukupnom broju putovanja potom su uspoređeni s distribucijom prihoda kućanstava svake zemlje i dobnom distribucijom kako bi se utvrdilo stanje u jednom trenutku u povijesti na temelju kojega je moguće predvidjeti udjele u putovanjima u inozemstvu i volumen prihodovnog i dobnog razreda od 2005. do 2025.

Sažetak s podacima za pojedinu zemlju i regiju dostupan je na www.visa.com/travelinsights.

17. travanj 2024 00:44