Lider trend
StoryEditor

Volite putovati? Pet fenomenalnih destinacija za budžet do 500 eura

18. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Ako volite slikovita mjesta predivne pejzaže i odličnu klimu, morate posjetiti Cipar. Za ljubitelje kulture tu je Amsterdam, dok je u ranu jesen najbolje otputovati u slikoviti Cinque Terre.  Ne želimo da bankrotirate, zahvaljujući portalu Putujmo jeftino, donosimo popis destinacija koje možete posjetiti s budžetom do 500 eura.

CIPAR

Cipar je jedan od najljepših otoka Mediterana. Ima visoku prosječnu godišnju temperaturu i odličan je izbor za putovanje od ožujka pa sve do kraja listopada. Ako volite slikovita mjesta predivne pejzaže i odličnu klimu morate posjetiti Cipar. Kako pišu na portalu Putujmo jeftino, za Cipar se najjeftinije leti s polaskom iz Beograda s kompanijom Wizzair. Letovi iz Zagreba uključuju presjedanje i u prosjeku su dvostruko skuplji nego letovi iz Beograda. U budžetu do 500 eura na Cipru možete boraviti i do 10 dana.

ISLAND

Island je najbolje opisati kao mjesto gdje prošlost susreće budućnost. Island je mjesto kao iz bajke, čini simfoniju vjetra, kamenja, vatre i leda. Direktni letovi iz Budimpešte za glavni grad Reykjavik u zadnje vrijeme toliko su povoljni da ih možete kupiti već za 100 eura. Letovi iz Zagreba s Lufthansom iznose više od 300 eura i uključuju presjedanje. Za let iz Budimpešte i boravak u trajanju od 7 dana potreban vam je budžet u iznosu od 350 – 450 eura.

CINQUE TERRE

Ukoliko raspolažete s budžetom od 500 eura i tržite idealnu proljetnu ili rano-jesensku destinaciju svakako preporučujemo da posjetite čarobni Cinque Terre za što će vam taj iznos biti dovoljan za prijevoz vlakom iz Trsta i smještaj u trajanju do 10 dana.

AMSTERDAM

Amsterdam ima više kanala nego Venecija i ploveći kanalima Amsterdama upoznat ćete ovaj grad na najbolji način. Raj za ljubitelje noćne zabave, ali isto tako i za ljubitelje umjetnosti i kulture. Letovi iz Zagreba, Splita i Dubrovnika mogu se kupiti već od 98 eura. Usprkos niskim cijenama leta, Amsterdam je i dalje skupa destinacija zbog iznimno velikih cijena smještaja. Budžet od 500 eura bit će vam dovoljan za avionsku kartu i boravak u hotelu 7 dana.

PORTO

Predivni grad Porto jedan je od najslikovitijih gradova koji morate posjetiti. Vrlo je to povoljna destinacija i mjesto s odličnom kulturom i bogatom poviješću. Budžet od 500 eura po osobi bi trebao biti dovoljan za 7-10 dana boravka u hotelu i povratnu avionsku kartu iz Zagreba. Letove iz Hrvatske možete kupiti uz presjedanje u Lisabonu, a prema preporuci portala Putujmo jeftino, najbolji izbor je koristiti uslugu kompanije Croatia Airlines. Preporučuje se putovanje između travnja i lipnja te rujna i listopada.

20. travanj 2024 07:06