Lider trend
StoryEditor

Wolverine - stripovsko-fantastična akcijska drama

28. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Jedan od najbolje dizajniranih i ikada osmišljenih superjunaka američkoga stripovsko-filmskog univerzuma svakako je tip kojemu u naletu bijesa, ponekad namjerno, a ponekad i slučajno, iskaču kandže od adamantija.

Osim toga, ima i moć samoiscjeljenja pa mu tako ni vrijeme ne može nauditi, što ga čini jednim od najjačih, a publika je pokazala i najomiljenijih stripovskih likova. Tako je od 1974. kada se prvi put pojavio u Marvelovom stripu. Teško bi bilo u ulozi Logana/Wolverina zamisliti nekoga boljeg od Hugha Jackmana, a ovaj se put u toj ulozi zatekao šesti put i nema mu mane. Oko filma moglo bi se sitničariti, ali Wolverine je stripovsko-fantastična akcijska drama, napravljena za ciljanu, ali sve širu publiku, prema prokušanom receptu kojem se uvijek doda i malo egzotičnosti. Začin je sada pronađen u Japanu, gdje se film gotovo u cijelosti odvija. Logan na svoje iznenađenje shvati da je izgubio moć samoiscjeljenja i da to nije ni najmanje poželjno kad se čovjek bori protiv momaka vičnih noževima, pištoljima, samostrelima i sličnim igračkama, a za nindže, samuraje i jakuze uporaba takvih smrtonosnih stvarčica vrlo je podrazumljiva.

Redatelj: James MangoldUloge: Hugh Jackman, Rila Fukushima, Tao Okamoto, Svetlana Khodchenkova, Will Yun LeeThe Wolverine

03. svibanj 2024 03:17