Lider trend
StoryEditor

Zagreb Auto Show - Veliki povratak nakon osam godina obilježili i hrvatski proizvođači

09. Travanj 2016.

Nakon osam godina Zagreb Auto Show vratio se u Hrvatsku i trajat će od 5. do 10. travnja na Zagrebačkom velesajmu. Posjetitelje očekuju četiri svjetske vicepremijere i 34 hrvatske premijere te dva koncepta – Audijev e-tron quatro concept i Mazdin SUV Koeru.

Očekuje se 130 tisuća posjetitelja, kojima će 440 izlagača automobila predstaviti ukupno 81 brend automobila, motocikala i gospodarskih vozila iz 33 zemlje. Riječ je o 29 automobilskih marki, 35 marki motocikala i 17 marki gospodarskih vozila.

‘Komunalac’ na struju Za našu je automobilsku industriju najvažnije da su se prvi put predstavila dva hrvatska proizvođača električnih vozila. Rimac automobili predstavlja Concept_S, hipersportski automobil na struju s maksimalnom snagom od fantastičnih 1384 KS koji dostiže brzinu od 100 kilometara na sat za svega 2,5 sekundi. Druga hrvatska tvrtka Dok-Ing ima pak svjetsku premijeru svoga novoga gospodarskog vozila na struju Tom-Tom. Direktor Tomislav Boško kaže da je to prvo hrvatsko multifunkcionalno komunalno vozilo.– Može biti s kabinom i bez nje, ovisno o namjeni vozila. Kapacitetna baterija je od 14 kilovatsati pa nadalje, maksimalna brzina mu je 25 kilometara na sat i pogodan je, primjerice, za komunalne poslove u uskim dalmatinskim uličicama, a na otocima već pokazuju interes – kaže Boško.

I Porezna se uključila Svoje proizvode predstavljaju i tržišni lideri rezervnih dijelova i servisne opreme, leasing-kuće, domaće i strane naftne industrije… Ovogodišnji je Zagreb Auto Show 14. po redu međunarodni salon automobila, gospodarskih vozila, motocikala i prateće industrije. U organizaciji Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, odnosno Zagrebačkog velesajma, i Turističke zajednica Grada Zagreba održava se u 14 paviljona Zagrebačkog velesajma, na površini od 70 tisuća četvornih metara. Na kraju, valja reći da je dan prije otvaranja u organizaciji HGK održan Auto-moto forum, a jedna od najvažnijih najava iz Porezne uprave je da će se razmotriti mogućnost ponovnog obračuna pretporeza za kupnju automobila tvrtkama.

02. svibanj 2024 10:07