Lider trend
StoryEditor

Život je truba

20. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Život je truba‘, treći film Antonija Nuića, ljubavno je pismo gradu Zagrebu, kao i djelo koje unatoč svim nedostacima koje takav život donosi afirmira obitelj kao najsigurnije utočište za individue s manom.

Nuićev film lišen je bilo kakva političkog konteksta, vrlo se lako mogao smjestiti u bilo koji europski grad. No, eto, ovaj se put događa u hrvatskoj metropoli koja se kroz leće direktora fotografije Radislava Jovanova Gonza doima kao moderan grad tople duše, kakvi bismo svi htjeli da češće jest.

Braća Navojec izvrsna su u ulogama neodgovornih, ali dobronamjernih razmetnih sinova, Iva Babić divno je razigrana, a o redateljevu kvalitetnom radu s glumcima najbolje govori to što je Zlatko Vitez kao ‘pater familias‘ najsimpatičniji lik u filmu.

Nepretenciozan, šarmantan, s prirodno napisanim i izvedenim dijalozima; jedini je nedostatak filma neuključivanje prijatelja glavnih protagonista, što stvara dojam kao da izvan obiteljskih odnosa njihov život ne postoji. ‘Život je truba‘ već je treći izvrstan domaći film ove godine, a ponajbolje funkcionira u kontekstu skorašnjih blagdana.

18. svibanj 2024 23:25