o nama

Lider media

Glavni proizvod tvrtke Lider media d.o.o poslovni je tjednik Lider, jedan od najutjecajnijih, najuglednijih i najčitanijih poslovnih časopisa u Hrvatskoj.

Prvi broj Lidera izašao je 7. listopada 2005. Istodobno s izlaskom prvog broja tiskanog izdanja pokrenut je i portal koji svakodnevno izvješćuje o najvažnijim poslovnim i političkim događajima u svijetu i zemlji. Organizacijom konferencije Prilagodba javnih poduzeća standardima Europske unije početkom 2007. godine najavljeno je vrlo uspješno širenje djelatnosti na organizaciju skupova i seminara. Liderova zajednica sada broji i tri kluba – Klub izvoznika, Studentski Lider klub i Klub obiteljskih tvrtki.

Poslovni tjednik Lider

Poslovni tjednik namijenjen menadžerima i poduzetnicima iz malih, srednjih i velikih tvrtki, ali jednako tako i svim tzv. decision makerima, osobama zaposlenim u državnoj upravi, vladinim agencijama i institucijama, odnosno u najširem smislu riječi svim poslovnim ljudima i onima koji se žele baviti s biznisom. Posebnu pozornost Lider posvećuje mlađim čitateljima, onima koji su tek na početku poslovne karijere, kao i studentima koji su na putu da uđu u menadžerske ili poduzetničke vode. Lider je tiskan u magazinskom formatu u coloru na 80-ak stranica, izlazi četvrtkom u Zagrebu, a petkom u ostatku Hrvatske.

Prilozi

Teme i poslovne grane koje zaslužuju da im se poveti više od nekoliko stranica teksta pokrili smo posebnim prilozima koji prenose detaljno obrađene visokokvalitetne i korisne informacije. Zbog uspjeha pojedinih priloga i zadovoljstva čitatelja u njima prezentiranim informacijama, koji ih nerijetko čuvaju kao vrijedan izvor znanja, neki su prilozi postali stalni: mjesečni, kvartalni, godišnji i prigodni.

Neka od najpoznatijih ekskluzivnih Liderovih izdanja su: 1000 najvećih, 500 najboljih, Lider trend, Premium, Tehnopolis…

Portal

Liderov portal jedan je od najčitanijih poslovnih portala u zemlji s preko 100.000 mjesečnih posjetitelja, najviše u dobnoj skupini od 25-34 godine. Liderov portal najviše čitaju muškarci (54 posto), a osim Hrvatske, portal bilježi najviše posjeta iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i Srbije. Uz aktualnosti iz zemlje i svijeta, na portalu objavljujemo kolumne najistaknutijih Liderovih urednika i novinara.

Konferencije

Samostalno i u suradnji s provjerenim partnerima pokrenuli smo niz poslovnih skupova na kojima se otvaraju aktualne teme, raspravlja o prilikama i rješenjima za zapreke koje stoje pred poduzetnicima i profesionalcima u određenoj gospodarskoj grani. Mnogo sudionika, visoki uzvanici, medijski odjeci nakon konferencija i njihova prepoznatljivost pokazatelj su postignute razine relevantnosti tih skupova među poslovnim zajednicom u Hrvatskoj. Tvrtka Lider Media tijekom godine organizira i više od 25 konferencija i poslovnih skupova, na kojima okupljamo između 150 i 350 sudionika.

Klubovi

Posebnu pažnju posvetili smo izvoznicima, studentima i obiteljskim tvrtkama.

Klub izvoznika – od 2011. godine okuplja najuspješnije hrvatske kompanije koju su svojim poslovanjem okrenute na izvozna tržišta

Klub obiteljskih tvrtki – dobrovoljna organizacija koja promiče biznis zasnovan na obiteljskom vođenju

Studentski Lider klub – poseban projekt u kojemu okupljamo najbolje studente završnih godina svih fakulteta, veleučilišta i privatnih škola u Hrvatskoj