Hrvatska
StoryEditor

10. GALP konferencija: Od Leana do Industrije 4.0

23. Listopad 2020.
10. konferencija GALP

Culmena ove godine, 20. studenog, održava jubilarnu desetu GALP konferenciju. Održat će se u hotelu Westin, u Zagrebu, a voditelj će biti Ivan Vrdoljak (RTL danas).

Ovogodišnja konferencija, iako organizirana u izazovnom vremenu popraćenom pandemijom COVID-19, pod visokim je pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.  Sa zadovoljstvom objavljujemo i ovogodišnje sponzore konferencije: Impuls Savjetovanje (generalni sponzor), Klimaoprema (zlatni sponzor) te Purić i Damko (sponzor).

Glavna tema konferencije je „Od Leana do Industrije 4.0., Transformacijom do konkurentnog, digitalnog i zelenog poduzeća“, a konferencija će se održati u tzv. „hibridnom modelu“, odnosno, posjetitelji će moći odabrati na koji način žele sudjelovati u konferenciji: u hotelu Westin ili online.

Konferencija donosi niz izlaganja domaćih te stranih predavača i gospodarstvenika, prikaz praktičnih primjera primjene Industrije 4.0 u poduzećima, okrugli stol na temu uvođenja HUB-ova i talk show u kojem će sudjelovati uspješni poduzetnici.

Culmena je svoju prvu konferenciju održala davne 2011. godine, s temom „Zelena i vitka proizvodnja“. U Culmeni se kontinuirano radi na uvođenju principa i alata Lean menadžmenta u hrvatska proizvodna i uslužna poduzeća. U 10 godina održavanja, GALP konferencija je okupila veliki broj poduzeća koja su krenula na svoje Lean putovanje. Već tada Culmena je prepoznala važnost Zelene proizvodnje, ali i Industrije 4.0 te su na dosadašnjim konferencijama predstavili veći broj publikacija koje su imale za cilj ukazati menadžmentu kako uspješno provesti modernizaciju i transformaciju poduzeća.

Uz Lean snažno rade i na području Digitalizacije i Green-a što rezultira metodologijom Culis, a za njihovu 15. godišnjicu postojanja lansirali su projekt „100 pametnih tvornica“ za koju ih je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta prepoznalo i uvrstilo u brošuru “Croatia – Industry 4.0 Opportunities“. Također, Culmena je radila na izradi nacionalne platforme za digitalizaciju industrije Republike Hrvatske te su sudjelovali na sastancima Europske komisije, kao i na sastanku G20 o digitalizaciji svjetske industrije.

Na ovogodišnjoj 10. GALP konferenciji posebna pažnja biti će posvećena novoj industrijskoj strategiji za globalno konkurentnu, zelenu i digitalnu Europu, stoga Culmena poziva sve zainteresirane da se pridruže i zajedno s njima pokrenu naša poduzeća u smjeru digitalizacije i svjetske konkurentnosti.

Više informacija je na GALP2020.

17. travanj 2024 21:27