Hrvatska
StoryEditor

[30 ispod 30] Leo Gregurić: Planiram izgraditi pravo malo ‘postrojenje‘ za 3D printanje

30. Listopad 2020.
Leo Gregurić

Već u sedmom razredu osnovne škole Leo Gregurić osjetio je zov poduzetništva. U poslovne vode otisnuo se sa 14 godina predvođen interesom za tehnologijom, željom da pokrene nešto svoje, ali i praktičnim razlogom jer nigdje u Hrvatskoj nije mogao nabaviti specifičan repromaterijal za 3D printanje jednog američkog brenda.

- To je bio splet raznih okolnosti, rekao bih da se preklopio moj interes za tehnologijom, općenito želja za pokušajem pokretanja nečeg svojeg te vlastiti problem koji je moj biznis kasnije otklonio – nisam nigdje mogao kupiti taj specifični filament (plastiku) baš od tog američkog brenda jer ga nije bilo nigdje u Hrvatskoj i bližoj okolici - prepričava kako je startao Gregurić, jedan od najmlađih poduzetnika s Liderove liste 30 ispod 30, koji je sam postao zastupnik tog proizvoda te pokrenuo tvrtku 3DGlobe koja se bavi i prodajom 3D pisača te pruža uslugu 3D tiskanja.

Premda je pun obveza, što školskih, što poslovnih, simpatični Leo uspijeva održati balans rada i privatnog života, što je i mnogo iskusnijim poduzetnicima često problem.

- Volim se baviti raznim stvarima, ali najviše vremena provodim baveći se školskim obvezama te razvojem vlastitog posla. Uvijek pokušavam osigurati i vrijeme za bavljenje sportom. Iako uvijek može bolje i više, zaista sam zadovoljan svojim uspjesima u školi i u poslu. Osim toga, ponosan sam što sam kroz posao naučio biti strpljiv i radije težiti dugoročnim nego kratkoročnim ciljevima – brzopletost košta, a kad se opečeš, naučiš - kaže osnivač 3DGlobea.

Uskoro će postati punoljetan te ga čeka matura, a potom i upis na fakultet. No, biznis ne misli zapostaviti.

- Svakako mi je cilj uspješno položiti maturu te upisati željeni fakultet, a kada i ako to uspijem, svakako namjeravam nastaviti razvijati posao – širiti vlastito znanje o 3D print tehnologijama, proširiti ponudu proizvoda te izgraditi pravo malo 'postrojenje' za 3D printanje kako bih efikasnije i brže mogao zadovoljiti zahtjeve vezane za uslugu 3D printanja, koja također doživljava rast, baš kao i prodaja samih printera - otkriva nam svoj planove za svjetlu budućnost. Samo naprijed, Leo!

25. travanj 2024 18:41