Hrvatska
StoryEditor

[30 ispod 30] Mihael Arlović: Surađujem sa svima koji to žele, premalo smo tržište da jedni druge smatramo konkurencijom

09. Listopad 2020.
Mihael Arlović

Mladi Mihael Arlović iz Cerne uočio je poslovnu priliku u svom studentskom okruženju i odmah osnovao tvrtku Studilica koja mu je dala iskustvo kakvo nijedan fakultet ne može dati ma koliko se trudio. 

- Sve je počelo na drugoj godini fakulteta kada sam kao dvadesetogodišnjak osnovao prvu tvrtku. Ideja je došla čitajući članak u dnevnim novinama o tržištu instrukcija i visokim cijenama koje učenici i studenti izdvajaju za pripremu ispita. Odlučio sam ponuditi novi model instrukcija i omogućiti grupne pripreme po znatno nižim cijenama. U početku smo djelovali samo na području Zagreba, kasnije smo organizirali pripreme za maturu u više gradova. U svakom početku je potrebno puno truda i strpljenja, a svaki trud i kvalitetan rad se na kraju isplati. Predavači su bili uglavnom studenti, s velikim iskustvom u držanju instrukcija. Najveći uspjeh u tom poslu je bio što sam se okružio mladim, pametnim ljudima i stvorio dobar tim. Oduvijek me privlačilo poduzetništvo i stvaranje novih vrijednosti - ispričao je Arlović, kojeg je Lider uvrstio na svoju listu 30 ispod 30.

Trenutno se bavi nekretninama. Zajedno s bratom suvlasnik je agencije za promet nekretninama Timax.

- Kao što sam počeo i s prvom tvrtkom, sa željom da ponudim nešto novo, tako i u ovome poslu želimo uvesti novitete na područje poslovanja s nekretninama. Kupnja ili prodaja nekretnine je važna životna ili poslovna odluka i stoga želimo našim klijentima biti pouzdan partner i pružiti im punu podršku. Svakom klijentu želim pružiti najbolju moguću priliku, bilo da za njih tražim nekretninu za kupnju ili tražim najboljeg mogućeg kupca za njihovu nekretninu. Svakodnevno slušam želje i potrebe ljudi, istražujem tržište i tražim najbolje 'prilike'. Također, svojim klijentima nudim pomoć pri zatvaranju transakcije, kroz kreditno posredovanje - kaže i dodaje da surađuje sa svim konkurentskim agencijama i agentima kod kojih postoji dobra volja za kvalitetnu suradnju.

- Smatram da smo premalo tržište da jedni druge smatramo konkurencijom te da treba uspostavljati kvalitetne suradnje za što bolju uslugu za klijenta - objašnjava svoja zrela promišljanja mladi poduzetnik.

Iako već ima dosta iskustva iza sebe, pred njim je još puno planova i ciljeva koje želi ostvariti.

- Cilj je uvijek biti u vrhu u poslu kojim se baviš i širiti svoj tim. Dobro je planirati budućnost, no treba živjeti sadašnjost, ići korak po korak, biti aktivan na terenu, pošten i profesionalan u odnosu s klijentima, svakodnevno se educirati i pružati najbolju uslugu - zaključuje novo ime hrvatskog biznisa.

20. travanj 2024 09:01