Hrvatska
StoryEditor

[30 ispod 30] Osnivač Kolegija Mislav Odak: Bio sam spreman prihvatiti sve rizike poduzetništva

29. Listopad 2020.
Mislav Odak

Već gotovo tri godine posluje web platforma Kolegio koju je osnovao Mislav Odaka s Liderove liste 30 ispod 30. Zahvaljujući tom mladom poduzetniku studenti imaju mogućnost ostvarivati studentske popuste na prodajnim mjestima i web trgovinama poznatih kompanija kao što su Asos, Converse i Flixbus. Smatrao je da su hrvatski studenti zakinuti za popuste, ali i da će kompanijama biti primamljivo privući mlađe kupce, čije prve potrošačke odluke ponekad ostaju za cijeli život. Stoga je hrabro krenuo razvijati vlastiti biznis.

- U poslovne vode sam se otisnuo s 25 godina. Želio sam izgraditi profitabilan posao na temelju vlastite poslovne ideje. Motivirala me je želja za samostalnošću i bio sam spreman prihvatiti sve rizike poduzetništva. Smatrao sam da će moj poslovni poduhvat uspjeti ako budem dovoljno uporan u realizaciji svojih ciljeva. U početku nisam bio svjestan mnogih izazova koji su me čekali, ali taj početni optimizam je bio nužan za pokretanje vlastite tvrtke. S vremenom sam temeljem stečenog iskustva napredovao i moj je projekt prepoznat - kaže Odak, čija internetska platforma sada broji gotovo 40.000 korisnika.

Među partnerima su mu neke od najpoznatijih svjetskih kompanija. Nudie im platformu za akviziciju vrijednih kupaca, navodi Odak, a krajnjim korisnicima omogućuju ekskluzivne pogodnosti.

- Kontinuirano nastojimo ispunjavati očekivanja naših korisnika i poslovnih partnera. Plan za bućnost je nastaviti unapređivati platformu te povećavati broj korisnika i partnera na području Hrvatske kao i na stranim tržištima na kojima je platforma prisutna. Cilj nam je postati jedna od najvećih platformi takvog tipa. Pred nama je još mnogo izazova, ali veselimo se učenju i stjecanju novih iskustava - zaključuje taj entuzijastični, mladi poduzetnik.

20. travanj 2024 03:06