Hrvatska
StoryEditor

ACI i Zaklada Vaša pošta organizirali jedrenje za štićenike dječjih domova

28. Listopad 2019.
ACI i Hrvatska pošta

Štićenici dječjih domova različitih dobi iz Lovrana, Selca, Pule, Karlovca i Hrvatskog Leskovca zaplovili su u petak iz ACI marine u Ičićima uz Opatijsku rivijeru, pri čemu je jedrenje nekima od njih bilo posve novo i nezaboravno iskustvo. Treću godinu zaredom druženje za pedesetak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi organizirali su djelatnici Zaklade Vaša pošta i Adriatic Croatia International Cluba (ACI).

Tijekom druženja na šest jedrilica zaplovili su udomitelji, donatori i djeca koja su od skipera otkrivala sve tajne jedrenja. Uz to, djeca su upoznala ljude koji im svojim donacijama, podrškom i motivacijom pružaju ohrabrenje i osjećaj sigurnosti tijekom školovanja, zaposlenja i u novim životnim koracima.

Glavna spona između štićenika i donatora je Zaklada 'Vaša pošta', koja od 2011. godine na nacionalnoj razini aktivno pomaže djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Djeca koja dolaze iz disfunkcionalnih obitelji, u kojima su bila odgojno i emocionalno zanemarivana, a u pojedinim slučajevima i zlostavljana, ovo su druženje s radošću prihvatila.

- Djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi je potrebna podrška u većoj mjeri nego što to predviđa sustav. Budući da većina štićenika s navršenih 18 godina mora započeti samostalan život, to im predstavlja velik izazov jer nemaju podršku društva i sigurnost kada se radi o zaposlenju. Upravo zato nam je iznimno drago što smo ovu plemenitu akciju uspjeli pretvoriti u tradiciju, pri čemu nam pomaže ACI, koji uz pružanje financijske pomoći, omogućuje druženje donatora, djece i svih sudionika koji vode ovaj projekt - izjavila je Senka Klarić, Upraviteljica Zaklade Vaša pošta.

ACI je donator djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od 2015. godine te aktivno podržava akciju Hrvatske pošte uplaćujući police životnog osiguranja. Prikupljeni iznos štićenicima domova se isplaćuje u trenutku kada odlaze iz doma i nastavljaju svoj životni put sami, što im uvelike pomaže da podmire osnovne životne troškove do pronalaska zaposlenja.

24. travanj 2024 08:39