28. rujan 2020.

AD Plastik Grupa ugovorila 14,1 milijuna eura novih poslova

AD Plastik Grupa u Srbiji je ugovorila nove poslove u vrijednosti 6,5 milijuna eura s PSA Grupom za proizvodnju rukohvata za vozilo Peugeot 308, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi. Početak proizvodnje planiran je u drugom tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekta je devet godina.

Ujedno je ugovorena proizvodnja rukohvata s tvrtkom TOGG, prvim turskim proizvođačem automobila, za električno vozilo C-SUV. Rukohvati će se također proizvoditi u Mladenovcu, a ukupna vrijednost posla iznosi 1,4 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je u drugom tromjesečju 2023. godine s predviđenim trajanjem projekta od pet godina.

Proizvodnja aspektnih komada interijera za novo vozilo Alfa Romeo Tonale ugovorena s FCA Grupom odvijat će se u Hrvatskoj, a ukupna vrijednost je četiri milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je u prvom tromjesečju 2022. godine s predviđenim trajanjem projekta od osam godina.

U Rusiji su ugovoreni novi poslovi s VW Grupom i Alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ ukupne vrijednosti 2,2 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje dijela projekata planiran je tijekom 2021. godine s predviđenim trajanjem od tri i pol, odnosno šest godina. Za drugi dio projekata planiran je početak serijske proizvodnje u 2022. godini i s predviđenim trajanjem projekta od četiri godine.