Korona i biznis
29. siječanj 2020.

AD Plastik Grupa ugovorila poslove vrijedne gotovo 32 milijuna eura

AD Plastik   
piše Lider 
lider@lider.media
piše Lider [email protected]

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove za rusko i europsko tržište u vrijednosti 31,8 milijuna eura. Na ruskom su tržištu ugovoreni dodatni poslovi za alijansu Renault-Nissan-AvtoVAZ u vrijednosti 22,4 milijuna eura, a na europskom se tržištu nastavlja suradnja s PSA Grupom s kojom su ugovoreni novi poslovi ukupne vrijednosti 9,4 milijuna eura.

Tvornica AD Plastik Togliatti u Rusiji proizvodit će ublaživače udara i vanjske obloge stupova za novi model Lada Granta te donje rešetke prednjeg odbojnika za nove modele vozila Renault Logan i Sandero. Ovo su dodatni poslovi za nove modele vozila Alijanse za koje je najveći dio poslova ugovoren još tijekom 2019. godine. Početak serijske proizvodnje navedenih modela vozila planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekata je osam godina.

Za vozilo Lada Granta ugovoreno je 15,2 milijuna eura vrijednosti novih poslova, a za nove modele Renaulta 7,2 milijuna eura. Novi poslovi ugovoreni s PSA Grupom potvrda su vrlo uspješnog statusa AD Plastik Grupe na panelu dobavljača ovog renomiranog proizvođača automobila. Tvornica AD Plastik Grupe u Mladenovcu ugovorila je proizvodnju vodilica stakla za Opel Astru, najprodavanije Opelovo vozilo, ukupne vrijednosti 5,8 milijuna eura.

Početak serijske proizvodnje planiran je u četvrtom tromjesečju 2021. godine s predviđenim trajanjem projekta od osam godina. U solinskoj će se tvornici proizvoditi dijelovi eksterijera, točnije gornje rešetke koje će se ugrađivati na Fiat Ducato i Opel Vivaro, vozila iz FCA i PSA grupacije.

AD Plastik Grupa prvi puta proizvodi dijelove za ove modele gospodarskih vozila, a vrijednost ugovorenog posla je 2,2 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je također u četvrtom tromjesečju 2021. godine s predviđenim trajanjem projekta od dvije godine. U Solinu će se ujedno proizvoditi ekstraktori zraka za vozila Peugeot 308 i Opel Astra, a vrijednost projekta je 1,4 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje ovog projekta planiran je za prvo tromjesečje 2021. godine, a očekivano trajanje je sedam godina.