Hrvatska
StoryEditor

Adris grupa do 2024. planira investicije od 3,2 milijarde kuna

29. Prosinac 2021.
Adris grupa

 Adris grupa planira investirati do 2024. godine 3,2 milijarde kuna, od čega 80 posto ili 2,5 milijardi kuna u sektor turizma, rekao je Hini direktor korporativnih komunikacija te grupe Predrag Grubić.

Godišnje će tako Adris u turizam ulagati više od 800 milijuna kuna, rekao je Grubić, napominjući da namjeravaju ulagati u obnovu zagrebačkih hotela (Panorama je već uprocesu obnove, a drugi će biti Westin) te u obnovu Hotela Marjan u Splitu. 

Najveći dio ulaganja odnosit će se na ta tri hotela, no planiraju nastaviti s ulaganjem i u svoja turistička naselja. Kao grupa, naime, prepoznati su po tome da ulažu u taj luksuzni segment turizma sa 4 odnosno 5 zvjezdica i na tome će ustrajat.

U sektoru osiguranja, Croatia osiguranje planira investicije od 410 milijuna kuna, rekao je Grubić, navodeći kako je riječ o ulaganjima prvenstveno u digitalizaciju.

Adris grupa u trogodišnjem razdoblju, do 2024. planira uložiti i 230 milijuna kuna u zdravu hranu, odnosno u Cromaris, a preostalih 37 milijuna kuna odnosi se na svakodnevno investiranje, odnosno praćenja potreba u drugim objektima.

- U ovom trogodišnjem investicijskom ciklusu nisu uključene akvizicije - istaknuo je Grubić.

Osvrnuvši se na poslovnu 2021. godinu Grubić je ocijenio kako je Adris, s obzirom na okolnosti i neizvjesnosti koja je bila prisutna, osobito u turističkom dijelu, zadovoljan ostvarenim rezultatima. 

- Sve naše tvrtke su usprkos ovoj planetarnoj krizi uzrokovanoj korona virusom uspješno poslovale -  zaključio je direktor korporativnih komunikacija Adris grupe.

17. travanj 2024 22:43