Hrvatska
StoryEditor

Agency04 treba pedeset developera i dizajnera, otvara ured u Splitu

08. Ožujak 2021.
Roko Roić

Ove će godine digitalna agencija Agency04, koja već ima oko stotinu zaposlenih u uredu u Zagrebu zbog čega priprema selidbu u novi prostor veličine 1200 metara četvornih, zaposliti još oko pedeset novih ljudi, developera i dizajnera. Toliko im dobro ide da će do kraja proljeća otvoriti i ured u Splitu u kojem nisu ni na koji način limitirali broj zaposlenih.

- Želimo da taj ured bude ravnopravan zagrebačkom, a profil zaposlenika bit će isti kao i u postojećem uredu. Nekoliko naših kolega pokazalo je interes za preseljenje u Split, a već imamo i jednu remote zaposlenicu u Splitu. Osim toga, pokrenut ćemo i relokacijsku kampanju za nove zaposlenike koji trenutačno možda ne žive u Splitu, a voljeli bi. Split je ogroman bazen stručnjaka, s odličnim sveučilištem i dugom tradicijom IT scene, i zajednica u Splitu je jako aktivna – kaže Roko Roić, suvlasnik i CCO u Agency04.

Fokus te tvrtke su high-tech proizvodi, a ne brza rješenja zbog čega ima povjerenje ozbiljnih klijenata, među kojima su vodeći scaleupi u tech svijetu ili velike kompanije s milijardama eura prometa.

- Trenutačno radimo veliku DevOps platformu za vrhunski scaleup iz Nizozemske ili, primjerice, Fantasy Football mobilnu aplikaciju s potencijalnom za partnerstvo s Bundesligom. Fokusi su nam mobilne i web aplikacije, ali i Internet Of Things (IoT) projekti. Neki od naših velikih klijenata su tvrtke poput Strabaga, Digital.ai, Atrify, StackState... – kaže Roić.

Prema njegovim riječima više od 85 posto prihoda ostvaruju u suradnji s klijentima iz inozemstva, a najviše projekata rade za kupce iz Nizozemske, Njemačke, Austrije, Švicarske i SAD-e. Prije otprilike mjesec dana otvorili su i ured u Njemačkoj kako bi bili fizički dostupniji klijentima iz te regije. Agency04 odgovorila je pravovremeno na izazov koji je donijela pandemija koronavirusa te osnažila poslovne i emotivne veze s klijentima.

- Svjedočimo velikom ubrzanju digitalnih inicijativa jer digitalno je to ‘novo normalno’ o kojem se puno priča. Kompanije koje nisu digitalne shvatile su da kaskaju i sad to pokušavaju nadoknaditi. Veliki je pritisak na softverske agencije da isporuče rješenja koja će omogućiti tu transformaciju. Kod nas se vide rekordna ubrzanja novih projekata, a otud i naše strategije širenja ureda i rasta našeg tima – kaže Roić. Interes korisnika je takav da Roić procjenjuje da će tvrtka  ubrzano rasti i u sljedećim godinama.

Agency04 proglašavan je jednom od 50 najbrže rastućih tech kompanija u središnjoj Europi i jednom od 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u EMEA regiji. Roić ističe kako je cilj je nastaviti s rastom, ali zadržati razinu kvalitete koju klijenti očekuju i zaslužuju.

- Zbog toga će trebati biti kreativan u strategijama zapošljavanja, promišljati nove modele i biti brz. U našoj smo industriji navikli biti agilni i kreativni, a sad ćemo to morati podići za još jedan nivo – ističe Roić.

24. travanj 2024 03:00