Hrvatska
StoryEditor

Algebra - MBA za pravne tehnologe

10. Siječanj 2021.

Spoj znanja o visokoj tehnologiji i pravne struke postaje nužan za uspješno poslovanje pružatelja pravnih usluga. U ovoj godini počet će stoga prvi MBA seminar na visokom učilištu Algebra za obrazovanje pravnih tehnologa pod vodstvom pravnih stručnjaka digitalnoga kova Martina Hrena iz Odvjetničkog društva Šavorić & Partners te Marka Porobije iz Odvjetničkog društva Porobija & Špoljarić, čija je misija učiniti pravne usluge lako dostupnima uvođenjem najnovijih tehnologija u odvjetništvo.

– Seminar će biti dostupan online, ali radujemo se optimistično i susretima uživo s kolegama i zanimljivim raspravama na temu prava i tehnologije. Plan je u jednoj kraćoj i intenzivnoj formi proći najvažnije aspekte kao što su pitanja novih modela pružanja pravnih usluga, faze razvoja legaltech proizvoda, BigTech poslovnih modela i pravo tržišnog natjecanja te novi okvir EU za digitalnu ekonomiju uz ponekoga gosta i zadatke – u kratkim crtama Hren opisuje plan rada.

Seminar će se baviti vrućim temama kao što su umjetna inteligencija, tehnologija blockchaina, design thinking i storytelling budući da su one budućnost u pružanju pravnih usluga i općenito pravosuđa, koje bi uporabom visoke tehnologije trebalo postati učinkovitije, a to s nestrpljenjem očekuju mnogi.

20. travanj 2024 02:44