Hrvatska
StoryEditor

Altpro u najvećem projektu dosad, uskoro otvara nova radna mjesta

07. Lipanj 2020.
Altpro 

Sa svojim M senzorima hrvatska tvrtka Altpro sudjeluje u 300 milijuna dolara vrijednoj izgradnji metroa u kineskom Wuhuu. Projekt provode Bombardier i CRRC, a nova linija monorail vlakova trebala bi biti dovršena do kraja godine. Altpro je za taj projekt proizveo prvi senzor za detekciju vlakova u lakoj, gradskoj željeznici.

image
Zvonimir Viduka
foto
- Usporedno s drugim projektima tvrtke, to nam je svakako jedan od najvećih i najatraktivnijih. Naši projekti na željeznici su višegodišnji – dugo traju pregovori, razvoj rješenja, implementacije, usklađivanja i na kraju puštanje u pogon.Taj projekt radimo već gotovo dvije godine, a služit će kao odličan pokazni primjer za druge kupce budući da je prvo rješenje tog tipa u svijetu. I to je u potpunosti rješenje iz Hrvatske - tumači osnivač i direktor Altproa Zvonimir Viduka.

Suradnja s velikanima industrije poput Bombardiera i CRRC-a referenca je bez presedana.

- Te suradnje su nam se već višestruko isplatile jer kada surađujete s tako velikim i ozbiljnim tvrtkama, onda vas svi u industriji počinju percipirati kao ozbiljnog igrača. U budućnosti očekujemo rast zahvaljujući interesima i suradnji ne samo s ovim tvrtkama, već i s drugim vodećim tvrtkama naše industrije. To će za sobom nositi izrazito pozitivne implikacije na naš dugoročni razvoj - ponosni su na rezultate i uspostavljene suradnje u Altprou.

Posao u Kini i sve veće isporuke za inozemna tržišta, prvenstveno u azijske zemlje poput Kine, Indije i Indonezije, potaknule su ih na ulaganja u modernizaciju proizvodnje.

- Najviše radimo na redizajnu procesa za proizvodnju u većoj skali, implementiramo softver koji će nam omogućiti praćenje sljedivosti proizvoda od ulaska komponenti u tvrtku pa do isporuke, uz sve revizije dokumentacije, potpuno zaokruženo upravljanje kvalitetom, praćenje kompletne proizvodnje iz ERP-a - navodi Viduka te najavljuje dodatna zapošljavanja. - Ovaj tjedan planiramo objaviti veći broj oglasa za posao u našim sektorima razvoja i prodaje.

17. travanj 2024 18:22