Hrvatska
StoryEditor

Aluflexpack Grupa ulaže 65 milijuna eura u proširenje proizvodnog pogona u Drnišu

13. Rujan 2021.
Velika investicija AFP Grupe u najveći gospodarski subjekt u drniškom kraju bit će usmjerena na osuvremenjenje proizvodne opreme te je planirano zapošljavanje i oko 65 novih radnika

Aluflexpack Grupa (AFP Grupa) jedan je od vodećih europskih proizvođača visokokvalitetne fleksibilne ambalaže. Kako bi zadovoljila veliku potražnju na svojim ciljanim krajnjim tržištima, znatno povećava svoje proizvodne kapacitete te će do sredine 2022. uložiti više od 65 milijuna eura u proširenje postojećega proizvodnog pogona u Drnišu. Velika investicija u najveći gospodarski subjekt u drniškom kraju bit će usmjerena na osuvremenjenje proizvodne opreme te je planirano zapošljavanje i oko 65 novih radnika različitih profila. Radi poticanja razvoja i ulaganja u zajednicu u gradnji novog pogona Grupa će se maksimalno koristiti uslugama lokalnih dobavljača.

To ulaganje nastavak je investicijskih aktivnosti u pogonu Drniš započetih prije tri godine, kad je uloženo 35 milijuna eura i zaposleno više od četrdeset novih radnika.

Pogon u Drnišu specijaliziran je za proizvodnju vrhunske ambalaže – gotovih proizvoda za kupce diljem svijeta i poluproizvoda za ostale tvornice Aluflexpack Grupe u Hrvatskoj (Omiš, Umag i Zadar) i Europi (Francuska, Poljska, Švicarska, i Turska).

Sa zlatnom folijom do najboljeg izvoznika

Jedan od najpoznatijih proizvoda pogona Drniš zlatna je aluminijska folija za Ferrero Rocher koja se izvozi u tvornice te kompanije u mnoge zemlje Europe i svijeta, sve do Kine, Argentine i Kanade. Zahvaljujući tom proizvodu, ali i mnogim drugima, drniški pogon ulazi u svaki kutak svijeta. To potvrđuje i nagrada Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Francusku u 2020. i nominacija za najboljeg izvoznika u Kanadu u 2020.

Projektom dodatnog proširenja drniškog pogona Aluflexpack dodat će kapacitete za predobradu i završno tretiranje folije u svoj vertikalno integrirani proizvodni lanac te povećati kapacitet za oplemenjivanje ambalažnih folija za oko 30.000 tona.

– Proširenje pogona u Drnišu gradimo na čvrstim temeljima, na stručnom, uspješnom i posvećenom lokalnom timu i menadžmentu. Taj projekt najveća je pojedinačna investicija u povijesti našega Društva, zasnovana na dosadašnjim uspjesima i jasnoj strategiji, te je ključna točka u našem razvoju. Investicija će osigurati nova radna mjesta, solidan rast i nakon 2022., kao i vodeću poziciju u našim brzorastućim krajnjim tržištima. Tom ćemo investicijom i ubrzati i osigurati razvoj novih proizvoda i inovacije, kako proizvodne, npr. održiva ambalaža, tako i poslovne – izjavio je Igor Arbanas, predsjednik Uprave Aluflexpack Grupe.

– Veliko proširenje pogona u Drnišu omogućit će dodatne atraktivne prilike za napredovanje. Potpuno smo posvećeni ovom projektu koji je velik potencijal za stvaranje dodatnih vrijednosti za našu kompaniju –dodaje Johannes Steurer, član Uprave za financije Aluflexpack Grupe.

Usto valja istaknuti kako su zaštita okoliša i održivost važne za Aluflexpack ne samo kad je riječ o krajnjem proizvodu i njegovim obilježjima u upotrebi nego i poslovanju. U sklopu investicije uložit će se više od 3,5 milijuna eura u odgovarajuće povećanje kapaciteta i osuvremenjenje postojećih sustava za zaštitu okoliša (pročišćavanje voda, odvajanje otpada, zelena električna energija itd.).

Više od 90 posto prometa u izvoz

Glavna poslovna djelatnost Aluflexpack Grupe prerada je aluminijske folije, papira i savitljivih filmova u visokokvalitetne krajnje proizvode – sofisticiranu ambalažu. Ona širokim proizvodnim asortimanom opskrbljuje industrije kave i čaja, konditorsku, mliječnu i ostalu prehranu, kozmetičku i industriju osobne i kućne njege, industriju hrane za kućne ljubimce te farmaceutsku industriju.

Više od 90 posto svog prometa ostvaruje na međunarodnom tržištu, a planira i daljnji rast proizvodnje i izvoza. Dobavljači i kupci Aluflexpack Grupe vodeće su tvrtke u svojim industrijama te priznati domaći i globalni brendovi.

23. travanj 2024 15:42