Hrvatska
StoryEditor

Američki Hrvat Mile Grbić dovršio preuzimanje Jadrankamena

25. Travanj 2021.

Dugogodišnja agonija Jadrankamena iz Pučišća napokon je došla kraju. Američki investitor hrvatskih korijena Mile Grbić, odnosno njegova tvrtka MRC Rock&Sand sa sjedištem u Kaliforniji, postala je jedini dioničar bračke tvrtke. U Nadzorni odbor imenovani su zadarski odvjetnik Marko Kolanović te Ante Vukašina i Toni Kolanović, također iz Zadra. U Upravi je Marko Vlahović iz Postira.

Nakon osam i pol godina provedenih u stečaju Jadrankamen je dobio novog vlasnika, a radnici svoja potraživanja. Grbićeva tvrtka MRC Rock&Sand, koja je jedina predložila stečajni plan, uplatila je potkraj prošle godine 2,6 milijuna dolara, a prije toga još 4,4 milijuna dolara, čime je ispunjena ključna obveza stečajnog plana o dokapitalizaciji u iznosu od 45 milijuna kuna.

Stečajni postupak otvoren je nakon višemjesečne blokade računa, u ožujku 2012. Pod stečajnom upraviteljicom Anči Bašić svih 130 zaposlenika ponovno je zaposleno i tvrtka je nastavila poslovati u stečaju s preustrojem.

Novi je vlasnik Grbić ​prije 35 godina iz Privlake pokraj Zadra otišao u Kaliforniju, gdje je počeo građevinskim iskopima, a poslije je posao širio i razgranao na građevni materijal, posebno tehnički kamen. 

24. travanj 2024 04:48