Hrvatska
StoryEditor

Američki investitor najavio ulaganje u hrvatsko središte gaming industrije

22. Svibanj 2021.
direktor Razvojne agencije SIMORA Mario Čelan i Christopher Petzel poduzetnik  

Poduzetnički inkubator PISMO središte je gaming industrije Hrvatske s više od 50 start up-ova koji djeluju u njemu najprije učeći proizvoditi video igre, a sad ih uz vrhunsku tehnologiju i sami proizvode. Izreka da se dobar glas daleko čuje i ovoga se puta potvrdila, naime za Poduzetnički inkubator PISMO čuo je i Amerikanac Christopher Petzel poduzetnik iz Los Angelesa u SAD-a. Petzel je kazališni i filmski producent, investitor u digitalne tehnologije, investicijski bankar... U inkubatoru PISMO domaćin mu je bio direktor Razvojne agencije SIMORA Mario Čelan.

Prema riječima direktora Čelana Petzel je čuo za PISMO u Sloveniji i u putu prema Novom Sadu odlučio je stati i pogledati što imamo u Novskoj. Ovo je prvi ovako veliki investitor u PISMO-u.

- On je danas osim pregleda prostora, razgovarao s našim game developerima, te je poslušao prezentaciju od nekoliko već gotovih demo verzija projekata koji traže investitore da bi ih završili. Mi se nadamo da će ova posjeta uroditi poslovnom suradnjom. Posebno nas veseli što se radi o investitoru koji vodi ulagački fond Brocka Pierca, poznatog kripto milijardera koji itekako dobro poznaje najbrže rastuću industriju u svijetu – gaming industriju - rekao je Čelan.

Mi istražujemo sve vezano uz digitalne tehnologije i već smo ulagali u gaming dodao je Petzel. 

- PISMO nam se čini kao dobra prilika. Obrazovanje i kreativnost su spojeni u Novskoj, a to je ono što mene zanima. Očekujemo da će se gaming u Hrvatskoj još razvijati u budućnosti i zato smo došli prije svih - zaključio je Petzel.

16. travanj 2024 14:23