Hrvatska
StoryEditor

ATLANTIC GRUPA: Tehnologijom ‘blockchaina‘ do plantaže kave u Ruandi

05. Lipanj 2021.
Mate Štetić

Tehnologija blockchaina, koja se ponajprije veže uz kriptovalute, prvu je svrhu u biznisu našla u lancu nabave, gdje je na potpuno transparentan način omogućila sljedivost. Već neko se vrijeme blockchainom u poslovanju koriste globalne korporacije, a sada se time pohvalila i jedna regionalna, Atlantic Grupa.

– Ove smo godine prvi u regiji blockchain iskoristili i u marketinške svrhe. Sada i potrošači mogu doznati odakle potječe njihova kava, na kojim se plantažama uzgaja i kako, a odlučili smo im to omogućiti upravo svojim novim proizvodom – Barcaffé Rwanda. Zahvaljujući suradnji s platformom Farmer Connect, koristeći se blockchainom omogućili smo im da se jednostavnim skeniranjem QR koda s pakiranja upute u daleke krajeve Ruande na kojima se ta kava uzgaja, da upoznaju farmere koji ih uzgajaju i istraže cjelokupan proces stvaranja od zrna do šalice – objašnjava Mate Štetić, glavni direktor Strateškoga poslovnog područja Kava u Atlantic Grupi.

Osim proizvoda, tehnologije blockchaina i priče koje pričaju skeniranjem QR koda, fokus im je, ističe Štetić, i na ambalaži svih single origin kava u asortimanu koje se proizvode s ekološki prihvatljivom folijom Genprotect. 

19. travanj 2024 19:33