Hrvatska
StoryEditor

BDO Hrvatska i Infokorp postaju najveća tvrtka za outsourcing poslovnih usluga računovodstva, obračuna plaća i poreznog savjetovanja

20. Prosinac 2021.

Ugovorom o strateškom partnerstvu između BDO Hrvatska i Infokorpa, koji je potpisan danas, formirat će se najveća tvrtka u Hrvatskoj na području pružanja usluga izdvajanja poslovnih procesa (Business Services Outsourcing) koje uključuju računovodstvo, obračun plaća i upravljanje ljudskim resursima, porezno savjetovanje, zakonsko i menadžersko izvještavanje te administrativne poslove.

Tvrtka će zapošljavati više od 80 stručnjaka koji će pružati profesionalne usluge klijetima iz raznih industrija u uredima u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Varaždinu i Dubrovniku, dok će planirani prihodi iznositi 30 milijuna kuna, navodi se u priopćenju. 

Zajednička posvećenost kvaliteti pružene usluge i zadovoljstvu korisnika kao i primjeni modernih poslovnih rješenja, otvorenost prema inovacijama, novim tehnologijama s pomakom prema održivosti i zelenoj ekonomiji osigurat će sinergijske efekte spajanja na kojima će se graditi uspješna budućnost.

Time novoformirana tvrtka postaje dio međunarodne grupacije BDO Global - međunarodne mreže nezavisnih računovodstvenih, poreznih i savjetodavnih tvrtki koje pružaju profesionalne usluge u 167 zemalja, zapošljavajući pritom 97.292 ljudi koji rade u 1.728 ureda širom svijeta. Za financijsku godinu koja je završila 30. rujna 2021. godine, BDO Global ostvario je prihod od 11,8 milijardi američkih dolara, što predstavlja rast od 10,8 posto na godišnjoj razini, a bilježi i kontinuirano povećanje broja zaposlenih od 6,8 posto. Rast je dosljedan u svim regijama pa tako EMEA bilježi rast prihoda od 17,4 posto.

BDO Hrvatska vodeća je brzorastuća revizorska i savjetnička tvrtka s više od 20 godina iskustva u pružanju profesionalnih usluga. U posljednjih nekoliko godina ostvarili su snažan rast na domaćem tržištu što je rezultat agilnih odluka lokalnog managementa i tehnoloških ulaganja koji su opremili organizaciju globalnom infrastrukturom i digitalnim rješenjima za pružanje dugoročne vrijednosti klijentima. To uključuje novi skup usluga održivosti, transformaciju cloud-a, prediktivnu analitiku i dijagnostičke alate, AI u profesionalnim uslugama i još mnogo toga.

Zbog poslovnog okruženja koje se stalno mijenja te sve većih zahtijeva klijenata iz poslovne mreže, strateško partnerstvo s Infokorpom predstavlja logičan korak ka jačanju kvalitete i pružanju dugoročne vrijednosti tvrtkama iz svih sektora gospodarstva.

Hrvoje Stipić, managing partner u BDO Hrvatska ovo je partnerstvo okarakterizirao kao snažan zamašnjak koji će uvelike podići kvalitetu usluge i zadovoljstvo klijenata.

– Iznimno sam ponosan na to kako su naše organizacije i naši ljudi, kroz nemilosrdnu agilnost i timski trud, okrenule naš operativni model kako bi redefinirali budućnost našeg poslovanja na bolje. Siguran sam da ćemo u ovom značajno osnaženom izdanju ostvariti još bolje rezultate – izjavio je Stipić.

Infokorp je osnovan 1996. godine i od tada je stalnim rastom postao jedna od vodećih računovodstvenih tvrtki u Hrvatskoj. Stabilan rast i ugled koji uživaju u Hrvatskoj mogu zahvaliti 25 godišnjem ulaganju u razvoj kvalitete profesionalnih usluga temeljenih na točnosti, uslužnosti, stručnosti i informiranosti, s posebnim naglaskom na moderna tehnološka rješenja te usklađenost s najboljim svjetskim praksama, standardima i trendovima.

Iako se značajan dio poslovanja odnosi se na savjetovanje hrvatskih trgovačkih društava kroz podršku ostvarivanju njihovih poslovnih ciljeva na domaćem i svjetskim tržištima, i to za širok spektar klijenata, od velikih do mikro tvrtki, podružnica, udruga kao i neprofitnih organizacija, značajne prihode ostvaruju i kroz suradnju s međunarodnim tvrtkama i grupacijama.

Infokorp je nositelj zlatnog D&B AAA certifikata poslovne izvrsnosti i Superbrands Croatia's Choice. Posluje u Zagrebu i Varaždinu s više od 300 klijenata te mjesečno kreira više od 5.000 isplatnih listića.

Danko Sučević, partner u Infokorpu, kaže da za Infokorp ovo udruživanje znači ostvarenje cilja postavljenog prije više od deset godina.

– Još unazad 10 godina Infokorp je težio biti dio globalnog i lokalnog pobjedničkog tima, a priključenje BDO grupaciji upravo to i je. S druge strane, ovim se partnerstvom osigurava sigurna budućnost za djelatnike Infokorpa i stabilnost pružanja usluga korisnicima – dodao je Sučević.

19. travanj 2024 21:45