Hrvatska
StoryEditor

Biznis, znanost i javni sektor na jednome mjestu: Nacionalni inovacijski sustav — rješenja za globalne izazove

27. Rujan 2020.

U ponedjeljak će se održati međunarodna konferencija “Nacionalni inovacijski sustav — rješenja za globalne izazove” koja će se održati u okviru “Strateškog projekta za podršku uspostavi Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi” kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. 

Konferencija želi promovirati važnost suradnje poslovnog sektora, znanstveno-istraživačke zajednice i tijela javne vlasti te istaknuti važnost rada na dugoročno održivom nacionalnom inovacijskom sustavu kako bismo zajedničkim snagama i partnerskim projektima mogli dati učinkovit i djelotvoran odgovor na globalne izazove, unaprijediti konkurentnost gospodarstva te osigurati društveni napredak i bolju budućnost.

Konferencija Nacionalni inovacijski sustav – rješenja za globalne izazove će se održati s početkom u 10 sati u hotelu Esplanade u Zagrebu. 

Konferenciju će biti moguće pratiti i putem video streaminga, OVDJE.

Prisutnima će se uvodno obratiti predsjednik Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Antonić, potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. David Matthew Smith i ministar gospodarstva i održivog razvoja  i supredsjedatelj Nacionalnog inovacijskog vijeća Tomislav Ćorić.

Na konferenciji je predviđen panel na kojemu će sudjelovati predsjednici/zamjenici predsjednika Tematskih inovacijskih vijeća te izlaganja domaćih i stranih stručnjaka po pitanju inovacija, inovacijskog sustava i fondova EU. Cilj konferencije je promovirati važnost suradnje poslovnog sektora, znanstveno-istraživačke zajednice i tijela javne vlasti te istaknuti važnost rada na dugoročno održivom nacionalnom inovacijskom sustavu.

Događanje je organizirano u okviru provedbe Strateškog projekta za podršku uspostave Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi, koji provodi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

20. travanj 2024 10:48