Hrvatska
StoryEditor

Bjelovar: Digitalizacijom do 30 posto veće učinkovitosti

24. Rujan 2019.
Dario Hrebakfoto Ratko Mavar
Grad Bjelovar, koji dulje od godinu dana radi na digitalizaciji poslova u gradskoj upravi, predstavio je u utorak prvi potpuno digitalizirani proces dostupan građanima, a riječ je o zahtjevu za ostvarivanje prava na pomoć za novorođenče.

Taj zahtjev Bjelovarčani mogu ispuniti na službenim internetskim stranicama Grada, bez potrebe za odlaskom u zgradu gradske uprave. Bjelovarska gradska vlast očekuje da će se zahvaljujući digitalizaciji učinkovitost službenika povećati 30 posto.

- S ovim sustavom bit ćemo ažurniji i brži. Ne želim da nijedan građanin ovisi o gradskom djelatniku koji taj dan možda i nije baš najbrži na poslu. Interno smo implementirali svih 80 procesa koje svakodnevno obavljamo u gradskoj upravi, a od danas je u funkciji građanima njih 15. Kroz mjesec ili dva planiramo automatizirati i ostale procese, rekao je na predstavljanju pod nazivom "Bjelovar - prvi hrvatski digitalni grad" gradonačelnik Dario Hrebak.

Dodao je da su s jednim ocem napravili prvi online zahtjev za naknadu za novorođenče koja će mu biti isplaćena za nekoliko dana.

- To neki gradovi već imaju u Hrvatskoj, ali uz tu uslugu, mi ćemo ponuditi još mnoge druge. Ubrzat ćemo standard i izbaciti papire iz gradske uprave, rekao je Hrebak, ističući kako u gradskoj upravi očekuju da će se zahvaljujući digitalizaciji učinkovitost službenika povećati 30 posto te pritom smanjiti troškove.

Na predstavljanju projekta bili su i predstavnici tvrtaka IN2 i Microsofta te Ministarstva uprave.

20. travanj 2024 06:40