Hrvatska
StoryEditor

Boris Teški: Vindija je predobra kompanija da bi odlazak gospodina Drka dramatično utjecao na poslovanje

08. Veljača 2021.

Hrvatska poslovna zajednica danas je ostala zatečena viješću da je iznenada preminuo Dragutin Drk, vlasnik i čelni čovjek Vindije. Tim više što nitko nije znao da je bolestan. Jedan od najdugovječnijih poslovnih ljudi, pripadnika 'stare škole' biznismena, malo pomalo i korak po korak širio je svoje poslovno carstvo, držeći se daleko od očiju javnosti. Jednako tako Vindija je bila prilično zatvorena kompanija pa je teško uopće procijeniti tko bi ga mogao naslijediti.

- Odlazak gospodina Drka veliki je gubitak za hrvatsko gospodarstvo. Međutim Vindija je predobra i ugledna kompanija da bi njegov odlazak dramatično utjecao na poslovanje. Smatram i nadam se da će Vindija, kao i do sada, nastaviti stabilno i kvalitetno poslovati u ovim izazovnim vremenima – istaknuo je konzultant Boris Teški.

U poslovanje Vindije uključen je velik dio obitelji Drk, dvije kćeri Dubravka Drk-Mravlinčić i Tamara Drk-Vojnović vode marketing, a dva zeta zadužena su za prodaju i investicije, tako da je teško vjerovati da će odlaskom Dragutina Drka kompanija krenuti s rasprodajom. Pozicija i brend Vindije na domaćem i regionalnom tržištu nisu upitni, financijski je to vrlo stabilna kompanija koja, i u slučaju da se sljedeća generacija u dogledno vrijeme odluči za promjenu smjera u poslovanju, ne bi trebala imati nikakvih problema s pronalaskom eventualnih partnera.

24. travanj 2024 18:53