Hrvatska
StoryEditor

Bornfight razvija aplikacije za klijente iz cijelog svijeta

12. Listopad 2021.
bornfight
Tvrtka specijalizirana za izradu web i mobilnih aplikacija radi za neke od najvećih hrvatskih klijenata, a paralelno razvija i vlastite digitalne platforme. Taj pristup omogućio im je da u 2022. godini planiraju rast prihoda od 80 posto

Bornfight je tvrtka specijalizirana za izradu web-aplikacija i mobilnih aplikacija – od ideje i koncepta, preko dizajna i izrade prototipa pa sve do developmenta i poslovnog rasta. Većina njihovih klijenata su IT tvrtke i startupi, a 70 posto prihoda ostvaruju od stranih klijenata. Primjer je dugoročna suradnja sa skandinavskim startupom za koji su razvili e-commerce platformu koja će toj kompaniji omogućiti da u sljedećih par godina broj pretplatnika uveća s trenutačnih 500.000 na nekoliko milijuna.

Vlastiti proizvodi

Surađuju i s domaćim klijentima poput Rimca, Photomatha i Infobipa, za koje su razvijali web-stranice, a za Ljubicic Tennis Academy osvojili su i prestižnu nagradu za dizajn i development 'Awwwards'. Bornfight i sâm razvija softverske proizvode, primjerice Mediatoolkit, koji danas ima više od pedeset zaposlenika. Suvlasnici su i Eleviena – online platforme za koju smatraju da će pokrenuti globalnu revoluciju u gimnastici tako što će sportašima i sucima omogućiti sudjelovanje na internacionalnim natjecanjima iz vlastitih dvorana i domova.

Impresivni napredak

Bornfight je prepoznat kao jedan od najboljih poslodavaca 2020., a osvojili su i drugo mjesto na natjecanju za najbolju praksu u području ljudskih potencijala za projekt 'Senioritet i javna objava plaća'. Naime, postali su prva tvrtka u Hrvatskoj koja je javno objavila rangove plaća za sve svoje odjele i pozicije. Taj pristup omogućio im je rast prosječne plaće za 29 posto u posljednjih 18 mjeseci i čak 61 posto zaposlenika napredovalo je na ljestvici senioriteta.

Osim porasta plaća, Bornfightu su 2020. i 2021. godina bile najbolje od osnutka kompanije kad je u pitanju i rast prihoda. Zbog toga sljedeću godinu planiraju zaključiti s rastom prihoda od 80 posto, te povećanjem broja zaposlenika za 50 posto — s 80 na 120. 

12. travanj 2024 22:13