Hrvatska
StoryEditor

Braća Sinković biraju Rio Mare za hranjiv i uravnotežen obrok

09. Listopad 2020.
Braća Sinković

U vremenu epidemije kad je sve na kratko stalo, mnogi su se odlučili posvetiti brizi o zdravlju i vlastitom tijelu. Povećala se svijest o aktivnom načinu života i važnosti održavanja vitalnosti organizma, ali uvijek nedostaje vremena za posvetiti se sebi. Profesionalnim sportašima, s druge strane, upravo je briga za tijelo i fizička spremnost vrlo važna za ostvarivanje uspjeha.

Rio Mare je prepoznao važnost brige za zdravlje i pravilne prehrane te su odlučili podržati hrvatske sportaše na njihovom putu prema uspjehu. Kampanja U formi uz Rio Mare koju Rio Mare uspješno provodi drugu godinu za redom promiče važnost tjelesne aktivnosti praćene pravilnom prehranom gdje se kao odabir za zdrav obrok u fokus stavlja tunjevina. Ove godine u kampanju su krenuli u suradnji s braćom Sinković, svjetskim prvacima  u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara. Treninzi za vrijeme epidemije za braću Sinković su privremeno bili onemogućeni.

Nakon pet tjedana bez treninga napokon su dobili zeleno svjetlo da se vrate treninzima pa su tada odmah krenuli u pripreme za Europsko prvenstvo na kojem su sudjelovali ove godine. Prvenstvo je održano u listopadu u poljskom gradu Poznanju. Tijekom priprema za prvenstvo braća Sinković su posebnu pažnju posvetili pravilnoj prehrani. U tome ih prati Rio Mare u kampanji kojom je predstavio posebno osmišljene proizvode za sportaše i sve one koji prate unos kalorija. Rio Mare Natura tunjevina sa samo kap vode i Rio Mare Leggero tunjevina sa kapi maslinovog ulja idealan su odabir za ukusan obrok s malo kalorija. Obje tunjevine predstavljaju izvrstan izvor proteina (više od 20 g na 100 g tunjevine) te su savršen izbor za obrok nakon treninga.

image
Braća Sinković
foto

Rio Mare konstantno promiče važnost zdravog načina života i pravilne prehrane pa tako redovito donose recepte za zdrave obroke na svojim društvenim mrežama. Kako bi lakše krenuli sa zdravim navikama, donosimo vam primjer brzog i ukusnog obroka idealnog za pauzu od posla:

SASTOJCI:

1 konzerva Rio Mare tunjevine Natura 56g * 5-6 cvjetova brokule * 50g kuhanog slanutka * 8 cherry rajčica * 1 žlica sezama

Za umak od brokule: 3 cvijeta brokule * 1 žlica kiselog vrhnja * 3 žlice jogurta (ovisno o željenoj gustoći) * 2-3 žlice octa ili soka od limuna * 1 žlica sezama * sol i papar po potrebi

PRIPREMA:

  1. Brokulu skuhajte u slanoj vodi ('al dente'). Kuhajte 5-6 minuta. Kuhanu stavite u hladnu vodu. Ohladite i ocijedite.
  2. Sve sastojke za preljev smiksajte u zeleni umak. Prepržite sezam da dobije smećkastu boju i da zamiriše.
  3. Cherry rajčice prepolovite. Ostale sastojke za salatu rasporedite u zdjelu, posipajte ih sezamom, prelijte umakom i poslužite.

Salata od brokule i tunjevine, s preljevom od brokule i sezama jednostavna je salata koja je lagana i hranjiva te iznimno zdrava. Njena izrada je zaista brza i može biti odličan lagani obrok za vrijeme radnog vremena.

19. travanj 2024 16:21