Hrvatska
StoryEditor

Brend Biovitalis nastaje u idealnim uvjetima novoga, suvremeno opremljenog pogona

06. Veljača 2020.
Tvornica Biovitalis
Nepovratnim novcem koji je tvrtka Biovitalis dobila od HAMAG-BICRO-a i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta povećan je proizvodni kapacitet i otvorena su nova radna mjesta

Temelji obiteljske tvrtke Biovitalis datiraju mnogo prije negoli je 1996. osnovana u Turčinu, a postavila ih je svojim znanjem o ljekovitom bilju Đurđica Zagorec, majka magistrice farmacije Ivane Zagorec Kolednjak, direktorice tvrtke. Nakon što je diplomirala farmaciju, Zagorec Kolednjak odlučila je majčino znanje o ljekovitom bilju inovativnim metodama i suvremenom proizvodnjom pretočiti u proizvode za zdravlje i ljepotu.

Paleta od 35 proizvoda

Glavna je djelatnost Biovitalisa proizvodnja kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda te dodataka prehrani, a tržište je osvojeno vitaminima, mineralima, pripravcima za jačanje imuniteta, za probavne tegobe, prehladu i kašalj, atopijski dermatitis, kozmetikom za njegu lica i tijela, gelovima za mišiće, zglobove, vene… U Biovitalisovoj paleti od 35 proizvoda pripravci su za sve generacije.

– Portfelj naših proizvoda pod brendom Biovitalis kontinuirano se širi, a proizvode prodajemo na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Od ukupne prodaje Biovitalisova asortimana, na izvoz u zemlje izvan EU otpada 15 posto ukupne prodaje – kaže Zagorec Kolednjak, ističući da se proizvodi te tvrtke prodaju isključivo u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama te prodavaonicama zdrave hrane.

Poslovanje tvrtke Biovitalis certificirano je u skladu s DPP-om za kozmetičke proizvode (ISO 22716:2008) te prema HACCP-u za proizvodnju dodataka prehrani. Oba certifikata dodijelila je međunarodna tvrtka DNV GL, čime je potvrđeno da je poslovanje usklađeno sa smjernicama koje jamče kvalitetu i sigurnost kozmetičkih proizvoda i dodataka prehrani.

Biovitalis se bavi i uslužnom proizvodnjom za poznatoga kupca, a opseg ukupnog posla povećan je otkako je rekonstruirana, sagrađena te opremljena proizvodno-upravna zgrada. Taj projekt bio je vrijedan 5,8 milijuna kuna, od čega je tvrtka dobila 2,6 milijuna kuna nepovratnog novca. Projekt 'Rekonstrukcija i dogradnja proizvodno-poslovne zgrade poduzeća Biovitalis d.o.o. s ciljem jačanja konkurentnosti poduzeća na domaćem i stranom tržištu' sufinancirali su HAMAG-BICRO i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta na temelju poziva 'Kompetentnost i razvoj MSP-a'.

Mnogo bolja pozicija

Prema riječima Zagorec Kolednjak, ovaj je projekt Biovitalisu osigurao veće proizvodne kapacitete koji će poduprijeti strateške planove tvrtke o širenju vlastitog asortimana i omogućiti prodor na nova strana tržišta. Uspješnom provedbom ovog projekta sagrađen je moderni proizvodni pogon i novo skladište kapaciteta 200 paletnih mjesta, nabavljena je suvremena proizvodna oprema te su educirani zaposlenici. Važno je istaknuti da je zahvaljujući toj investiciji povećan i broj zaposlenih. Osim nepovratnim novcem, nova tvornica sagrađena je i kreditom poslovne banke.

– Planirana je realizacija u dvije faze: građevinski dio u prvoj fazi i nova proizvodna oprema u drugoj. No iskorištavanjem strukturnih fondova cijela je investicija realizirana odjedanput, bez faznog pristupa, čime je tvrtka osigurala mnogo bolji položaj za nastup na domaćem i inozemnim tržištima – kaže Zagorec Kolednjak.

Tekst je napisan uz potporu HAMAG-BICRO-a.

13. travanj 2024 13:16