19. listopad 2020.

Brojimo šlepere (23): Iz bjelovarskog Koestlina mjesečno prema inozemnim tržištima ide oko 50 šlepera konditorskih proizvoda

U bjelovarskoj Tvornici keksa i vafla Koestlin d.d. više od 100 godina proizvode se keksi, čajna peciva, vafli, trajna slana peciva (štapići i pereci) te ekstrudirani proizvodi tipa flips, a danas Koestlin zauzima prvo mjesto po izvozu keksa i srodnih proizvoda i vafla na području EX YU i ostalih zemalja, dok u Hrvatskoj zauzima prvo mjesto u prodaji keksa, a drugo u prodaji vafla.

Koestlin 60 posto ukupne proizvodnje plasira na strana tržišta

- U prosjeku Koestlin mjesečno izveze oko 50 šlepera robe, a izvozimo u zemlje EU, Englesku, Daleki Istok, SAD, Rusiju, BIH i ostale zemlje u okruženju – kažu iz ove bjelovarske tvrtke.

U Hrvatskoj Koestlin posluje sa svim renomiranim trgovačkom tvrtkama, bilježeći kontinuirani rast realizacije. Poslovna politika usmjerena je na racionalizaciju i stabilnost poslovanja te održavanje likvidnosti s ciljem zadržavanja pozicije jednog od vodećeg proizvođača u konditorskoj industriji. Proizvodnja se u Koestlinu odvija na deset proizvodnih linija u pet proizvodnih procesa instaliranog kapaciteta 25.000 tona na godinu.

Obogaćujući tradiciju novim spoznajama, istovremeno razvijajući modernu tehnologiju danas se Koestlin može pohvaliti s četrdeset proizvoda u oko osamdeset različitih pakiranja. Koestlin ubrzano radi na razvoju proizvoda i tehnologije. Uvođenjem novih proizvoda te razvojem i poboljšanjem kvalitete postojećih, redizajnom ambalaže slijedi zahtjeve tržišta i potrošača što mu je oduvijek glavni moto poslovanja.

Koestlin tvornica keksa i vafla danas zapošljava oko 470 radnika. Osobito se vodi računa o kvaliteti radne snage, tako da u proizvodnom procesu radi stručna radna snaga školovana u okviru Konditorske škole u Bjelovaru, a kontinuiranim edukacijama usavršavana u pogonu Koestlina na tradiciji stogodišnjeg iskustva i najmodernijih dostignuća struke i tehnike.

Pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Do sada su se brojili turisti koji ulaze u Hrvatsku (da ne biste krivo shvatili, svaki taj turist je zlata vrijedan), a Lider broji kamione koji odlaze van naših granica s robom za prodaju.

Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.