Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (27): Tvrtka Sobočan iz Murskog Središća godišnje izveze oko 220 šlepera u više od 20 država

24. Studeni 2020.
Sobočan skladište

Obiteljska tvrtka Sobočan iz Murskog Središća više od polovinu svojih prihoda ostvaruje na inozemnom tržištu baveći se opremanjem poslovnih i prodajnih interijera namještajem i ostalom pripadajućom opremom.

Tvrtka već dvadeset godina uspješno posluje, a kao autorizirani partner svjetskih renomiranih brendova, poduzeće je značajan izvoznik u regiji i nalazi se u vrhu europskog tržišta proizvodnje namještaja i opreme višeg kvalitativnog razreda.

Prošle godine tvrtka je izvezla oko 220 šlepera namještaja i ostale opreme, što je oko 18 šlepera mjesečno.

- Godine 2019. godine ostvarili smo 17 milijuna eura prihoda, od čega 54 posto od izvoza. Do sad smo realizirali mnogo uspješnih projekata u više od 20 država diljem svijeta, a trenutno su nam glavna izvozna tržišta Njemačka, Austrija, Slovenija, Ukrajina, Afrika i Azija. Kvaliteti naših proizvoda dodatno doprinosi činjenica da ne uvozimo sirovine, već sve nabavljamo od domaćih tvrtki, nastojeći na taj način utjecati na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo i kvalitetu koja je svakim danom sve više prepoznata -  ističe Nikola Sobočan, direktor tvrtke Sobočan.

Među vodeće kupce u Hrvatskoj i Europi spadaju svjetski poznati brendovi poput Intersporta, Samsunga, Adidasa, Nikea, kao i INA, Konzum i Mercator.

Tvrtka Sobočan kontinuirano ulaže u razvoj, proizvodnju i opremu pa je tako 2015. izgradila novu bravarsku radionicu i dvije nadstrešnice te uredila Inovacijsko tehnološki centar (InTeC) iz strukturnih fondova EU na temelju dodjele sredstava od strane Ministarstva poduzetništva i obrta.

Zatim je 2016. godine otvoren Ured za dizajn i arhitekturu u Zagrebu, a 2019. otvorena je nova hala 4 u Murskom Središću površine 5.100 četvornih metara gdje se odvija završna montaža, kontrola kvalitete, pakiranje, skladištenje i utovar robe.

Zadnja značajnija poslovna investicija, vrijedna 300.000 eura bila je kupovina linije za lakiranje drvenih elemenata, odnosno ulaganje u stroj koji je omogućio još kvalitetnije izvođenje radova.

Tvrtka zapošljava 200 djelatnika, tijekom pandemije nije otpuštala niti su smanjivane plaće na što su, kako kažu, posebno ponosni.
 

Pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz.
Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

15. travanj 2024 10:45