Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (28): Od početka godine PPK je izvezao 455 šlepera mesa i mesnih proizvoda

30. Studeni 2020.

Koronakriza nije se odrazila na izvozne rezultate PPK karlovačke mesne inustrije, jednoga od vodećih hrvatskih prehrambenih poduzeća, čiji se proizvodni pogoni prostiru na 20.000 četvornih metara u Karlovcu.

Udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje u prvih deset mjeseci ove godine iznosio je 11 posto, što je za 2 posto više nego u pretkriznoj 2019. godini.

U prvih deset mjeseci ove godine, na inozemna tržišta isporučili su 3.400 tona svojih proizvoda, ponajviše iz kategorije trajnih kobasica i trajnog mesa. Čak i u prvoj fazi pandemije, koju su obilježila duža čekanja na granicama, narudžbe su dostavljali redovito, bez značajnijih kašnjenja.

U prosjeku, izvan Hrvatske isporučuju desetak šlepera robe tjedno, najviše u Srbiju, Sloveniju, Bugarsku, Slovačku, Njemačku i Mađarsku. Od početka godine do kraja listopada, na tržište EU i trećih zemalja isporučili su tako ukupno 455 šlepera mesa i mesnih proizvoda.

- EU je veliko tržište, što znači i jaku konkurenciju. Imperativ nam je ponuditi proizvode vrhunske kvalitete, što garantiramo međunarodnim normama kvalitete i sigurnosti hrane implementiranima u naše proizvodne procese. Mnogo pažnje poklanjamo sljedivosti, odnosno transparentnosti od nabave sirovine pa sve do potrošača. U današnje vrijeme sve veće potražnje za hranom, a posebno za mesom, pažnja usmjerena prema sigurnosti proizvoda mora biti na najvišoj razini. Razvili smo opsežnu paletu proizvoda koja odgovara na potrebe suvremenih kupaca, a proizvodnju, prodaju i logistiku organizirali smo vodeći brigu o tome da naše proizvode isporučimo u što kraćem vremenu i pod najboljim uvjetima. Raspolažemo s oko 80 najsuvremenijih dostavnih vozila koja udovoljavaju svim potrebnim standardima, što je garancija kvalitetne distribucije do naših kupaca - pojašnjava Igor Miljak, predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije.

PPK karlovačka mesna industrija dio je Grupe Pivac, mesoprerađivačke grupacije čija djelatnost obuhvaća sve aspekte poslovnog procesa – od samog uzgoja i klaoničke obrade stoke, preko obrade i prerade mesa i mesnih proizvoda, do sve do transporta i vlastite maloprodajne mreže. Sustav Grupe Pivac karakterizira specijalizacija svake od članica za pojedine segmente proizvodnje. Tako je PPK prvenstveno usmjeren na trajne i polutrajne kobasice i salame te mesne prerađevine, uključujući mast i čvarke.

Pogon za proizvodnju čvaraka najmoderniji je i među nekoliko najvećih u EU, a posjeduju i veliki pogon za proizvodnju svježeg mesa u modificiranoj atmosferi te su jedan od lidera u regiji po pitanju proizvodnje, kvalitete procesa i samog kapaciteta.

Poslovni partneri sve su to prepoznali, pa tako PPK karlovačka mesna industrija već dugi niz godina posluje sa svim većim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, na čijim policama sudjeluju s robnim markama, ali i vlastitim brendovima PPK, Pivac i Vajda. Izvan Hrvatske, prisutni su na tržištima Njemačke, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Slovačke, Poljske, Češke, Švedske, Rumunjske, Finske, Austrije, Litve, Belgije, Danske, Nizozemske i Cipra. Osim u zemljama EU, značajne rezultate bilježe i na tržištu Srbije i ostalih trećih zemalja.

Pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

16. travanj 2024 14:55