Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (30): Mala prehrambena tvrtka iz Samobora počela s izvozom svojih proizvoda

21. Prosinac 2020.
dr škobić prehrambena industrija

Mala prehrambena industrija iz Samobora Dr. Škobić d.o.o je u proteklih mjesec dana prvi puta izvezla svoje proizvode  u Austriju  pod brandom Brailovic GmbH.

Iako se kod ove male prehrambene tvrtke ne radi o šleperima, Lider broji i kombije, jer svaki novi izvoz, bilo kombijem ili šleperom jednako je važan, posebno u ovim nepogodnim vremenima.

-  Izvezli smo 36.600 konzervi goveđeg nareska i goveđeg gulaša a upravo se završava proizvodnja narednih 44.140 komada istih proizvoda. Sve ukupno bit će oko 22 tone proizvoda. Također, za svog dosadašnjeg  najvećeg slovenskog izvoznog partnera Oblak d.o.o. je tijekom godine izvezeno 65 tona pašteta – kažu iz tvrtke Dr. Škobić d.o.o.

Dr. Škobić proizvodi prehrambene proizvode od 1992 godine kada je dugogodišnji tehnički direktor Gavrilovića Davor Škobić stigao iz Petrinje u Zagreb. Upravljanje proizvodnjom i proizvodima  jedne od najjačih mesnih industrija u regiji koja je izvozila u SAD i Japan zamijenio je proizvodnjom u obiteljskoj kući u Mikulićima, a od 2004. godine Šobić posluje iz Samobora.

Neusporedivo znanje o proizvodima, recepturama, tehnologiji i visokokvalitetna proizvodnja nisu bili dovoljni za značajniji tržišni iskorak. Povećavanjem proizvodnje za druge brendove i ponovnim širenjem asortimana, na zdrave juhe, vegetarijanske slane i slatke proizvode kao i polaganim jačanjem vlastitog branda u godini pandemije ova je prehrambena tvrtka poboljšala svoju tržišnu poziciju.

Izvozni iskorak napravljen je i s uspješnim početkom proizvodnje za Brailović GmbH,koji je bečki proizvođač hrane u sastavu Adriatic grupe velikog međunarodnog distributera prehrambenih proizvoda.

-  Sve to dovelo je do toga da će tvrtka u zadnjem kvartalu ove godine ostvariti najbolji poslovni rezultat u protekle četiri godine – dodaju iz tvrtke.

Osim mesnih proizvoda po vlastitim recepturama, od kojih je perjanica linija Agram, bez aditiva, nitritnih soli i od domaćeg mesa,  proizvode paštete i namaze u alu packu i tvrdim konzervama od tune, guske, račića, divljači, namaze od rogača i naranče, vegetarijanske juhu i još mnogo toga. Također,  rade i probne proizvodnje za velike industrije, trgovačke lance i OPG ove.

 

Pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

20. travanj 2024 14:17