Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (32): Primaco akvizicijom tvrtke Tri Mare osigurao preko 6100 kontejnera godišnje!

12. Veljača 2021.

Nakon što je ranije proveo akviziciju tvrtke Tri Mare koja je imala poslovnice u Rijeci i Chicagu, Primaco je s početkom godine u potpunosti pripojio ovu cijenjenu agenciju za pomorski transport u svoje poslovanje. Tri Mare već 23 godine obavlja pomorski transport u prekooceanske zemlje za inozemne kupce poznatih hrvatskih i regionalnih prehrambenih brendova kao što su Argeta, Donat MG, Kraš, Frank, Knjaz Miloš, Bambi, Ledo... .   

Bivša vlasnica Marija Šimunović Tadej ostala je na poziciji savjetnika direktora te će i nadalje biti uključena u operativno poslovanje.

Ovom akvizicijom Primaco će na godišnjem nivou imati promet preko 6100 TEU kontejnerskih jedinica čime postaje jedan od najvećih pomorskih špeditera u Hrvatskoj. Nakon investicija u razvoj cestovnog transporta i nakon zauzimanja pozicije najvećeg zračnog otpremnika u Hrvatskoj, ovime Primaco postaje najveći hrvatski pružatelj međunarodnog transporta u hladnom lancu po svim vrstama transporta.

image
Petar Šimić
foto

Primaco je u 2020. godini ostvario prihod od 101 milijuna kuna što je ista razina prihoda u odnosu na prethodnu godinu. U tekućoj godini najavljuje daljnji organski rast ali i potencijalnu novu akviziciju, s željom da nastavi dalje konsolidirati tržište transporta i špedicije.

- Iako nam globalna pandemija i makroekonomska situacija ne idu na ruku, međunarodni transport roba se nije zaustavio i optimisti smo za tekuću godinu u kojoj smo planirali blagi rast prihoda -  izjavio je predsjednik Uprave Primaca Petar Šimić.

12. travanj 2024 16:20