Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (34): Carlsberg Croatia - Iz Koprivnice lani otpremljeno 867 šlepera i više od 200 cisterni Somersbya

19. Ožujak 2021.
carlsberg kamion

Iz pogona Carlsberg Croatie u Koprivnici tijekom je prošle godine u izvoz otpremljeno 867 šlepera Somersbya u bočicama te više od 200 cisterni tekućeg cidera.

Koprivnica je jedno od Carlsbergovih sjedišta za proizvodnju ovog razblaženog voćnog vina, a iz nje se pokriva dvadesetak svjetskih tržišta.

image
Marcin Burdach, predsjednik Uprave Carslbreg Croatia
foto

- Unatoč svim izazovima koje je donijela 2020. godina, zadovoljno smo kako je završila. Svake godine bilježimo rast, pa tako i prošle kad je povećan izvoz u Njemačku i Mađarsku. Proizvodnja Soemrsbya u Hrvatskoj počela je još 2011. godine. U početku su u svijetu postajale samo tri Carslbergove tvornice koje proizvode Somersby, od kojih je koprivnički pogon bio prvi koji je krenuo s fermentacijom vina – izjavio je Marcin Burdach, predsjednik Uprave Carslberg Croatie. Većina šlepera iz Koprivnice lani je otišla u Njemačku, Mađarsku, Belgiju, Češku, Nizozemsku, Grčku i Austriju, no dio je završio i na Tahitima, Bahamima, Bermudi te čak i na Grenlandu. Jedno od izvoznih tržišta je i Izrael, zbog kojeg se u Koprivnici proizvodi i košer Somersby.

Pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

19. travanj 2024 15:52