Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (36): Jedinstvo Krapina dnevno prema inozemstvu pošalje najmanje 10 šlepera modularnih proizvoda

30. Kolovoz 2021.
Jedinstvo Krapina izvoz_1

Liderova akcija 'Brojimo šlepere' koja je pokrenuta u lipnju 2020. pokazala je da u Hrvatskoj postoje tvrtke koje su orijentirane prema izvozu i koje unatoč nezahvalnim vremenima i dalje svoje proizvode šalju diljem Europe ali i svijeta.  Kraj ljeta označava kraj brojanja turista, a sve bliža jesen početak brojanja šlepera naših izvoznika.

Nakon kratke ljetne pauze, predstavljamo tvrtku Jedinstvo Krapina koja  proizvodi metalske proizvode i bavi se graditeljstvom. Posluje kao grupa deset povezanih društava koja zajedno imaju oko 900 zaposlenih i ostvaruju godišnji prihod od oko milijardu kuna dok više od 50% prihoda ostvaruje izvozom.

Proizvodni program ove tvrtke  obuhvaća modularne objekte za škole, dječje vrtiće, urede, zgrade poslovne, stambene, društvene i javne namjene, tehničke module kao i  montažne hale.

- U vlastitim proizvodnim pogonima godišnje proizvedemo više od 5.000 komada  modularnih jedinica od kojih čak 80 posto završi na inozemnim tržištima. Radi se o objektima složene  izvedbe od kojih se svaki proizvodi prema zasebnom projektu. Naša glavna izvozna tržišta su Austrija i Njemačka – kažu nam iz tvrtke i dodaju da se njihovi proizvodi mogu pronaći i zemljama Bliskog istoka, Južnoj Americi i Aziji.

Čak i kroz pandemijsku 2020. godinu izvoz tvrtke Jedinstvo Krapina nije stao.

- Radi smanjenja poslovnih aktivnosti kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu možemo reći da je broj realiziranih projekata bio nešto manji, ali u ovoj godini se već osjeti značajan pomak.  Iz našeg tvorničkog kruga na inozemno tržište odlazi u prosjeku 10 šlepera dnevno ali ima dana kada se taj broj penje i do čak 30 šlepere punih raznih modularnih jedinica i proizvoda.

Jedinstvo Krapina je prema podacima Poslovne Hrvatske tijekom posljednje dvije godine poslovao s dobiti te je u 2020. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 15.455.561,00 kuna.

Akcija 'Brojimo šlepere' se nastavlja pa ovom prilikom pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

24. travanj 2024 09:39