Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (41): E.G.O. Elektro – komponente mjesečno izvezu oko 40 šlepera komponenta za kućanske aparate

17. Rujan 2021.
E.G.O. Elektro – komponente izvoz

E.G.O. Elektro – komponente d.o.o. vodeći je hrvatski proizvođač i jedan od najvećih europskih proizvođača komponenti za kućanske aparate i već je 29 godina dio E.G.O. Grupe, globalnog lidera u tom segmentu.

Proizvodni program čine elektro-mehanički upravljački uređaji-regulatori energije, sklopke, štapni regulatori i termostati koji se ugrađuju u električne pećnice, grijaće ploče, perilice, sušilice i ostale kućanske aparate.

-  U proizvodnim pogonima u Zagrebu i Čazmi godišnje proizvedemo više od 40 milijuna gotovih proizvoda i više od milijardu poluproizvoda. Navedeni proizvodi ugrađuju se u kućanske aparate proizvedene na pet kontinenata, a mjesečno se izveze oko 40 kamiona raznih proizvoda, najviše u Njemačku i Tursku, zatim u Kinu, Austriju, Ameriku te Sloveniju, Španjolsku i Poljsku – kažu nam iz tvrtke.

Te brojke su utoliko impozantnije uzevši u obzir da se radi o proizvodima malih dimenzija.

- Unatoč pandemiji poslovni plan za ovu godinu se ostvaruje pa je prosječni mjesečni izvoz u 2021. trenutno oko  5,5 milijuna eura, što upućuje na to da bi godišnji planirani promet mogao biti premašen – dodaju iz tvrtke.

Osnovan još davne 1926. godine, E.G.O. Elektro – komponente uspješno je prebrodio sve ekonomske i političke promjene, potvrđujući se kao stabilno i uspješno poduzeće što potvrđuje i to da tvrtka danas zapošljava više od 800 radnika, s ukupnim prihodom većim od 60 milijuna EUR-a, od čega se gotovo 100% ostvaruje izvozom, što tvrtku svrstava među najveće hrvatske izvoznike.

Neprekidno ulaganje u tehničko-tehnološki razvoj, primjena suvremene poslovne organizacije, stalno obrazovanje kadrova, odnos prema kvaliteti, usklađenost s najnovijim ISO standardima, zaštita radnika, zaštita okoline i visok stupanj društvene odgovornosti važni su element poslovne politike koja se kontinuirano provodi i daje zapažene rezultate.
 

Akcija 'Brojimo šlepere' se nastavlja pa ovom prilikom pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

19. travanj 2024 08:58