Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (44) Tvrtka RTS Pellet iz Delnica tjedno izveze do 75 šlepera punih peleta

01. Listopad 2021.
RTS Pelleti izvoz

Najmodernija tvornica peleta u Republici Hrvatskoj s najinovativnijom tehnologijom, RTS Pellet nalazi se u srcu jedne od najrasprostranjenije šumske površine u Europi što osigurava kratke transportne putove sirovina u  Austriju, Italiju, Hrvatsku i Sloveniju kao i do jadranskih luka.

Tvrtka postoji tek dvije godine u koje su postali vodeći proizvođači ali i izvoznici peleta u Hrvatskoj. Vlasnik i investitor Richard Stückler izabrao je upravo Gorski kotar  zato što ovo područje obiluje drvnom sirovinom te je ima dobru prometnu povezanost.

U izgradnju tvornice je uloženo 105 milijuna kuna i trenutno je u istoj zaposleno 40 radnika.

-  Naša proizvodnja je više od 90 posto namijenjena izvozu – kažu iz tvrtke i naglašavaju kako tjedno prema inozemnim tržištima krene 50 do 75 šlepera iz Gorskog kotara, dok na ulazu tvornice, svakoga dana uđe 20 do 30 kamiona punih sirovine.

Tvrtka posjeduje najmoderniju tehnologiju za preradu sirovine u pelete. Recimo, kora iz obrade trupaca daje toplinsku energiju za sušenje dok sustav grijanja koristi biomasu nastalu preradom trupaca. Sve to znači da su peleti proizvedeni iz obnovljivih izvora energije i zbog ne emitiranja CO2 daju važan doprinos zaštiti okoliša.

-  Želja nam je da se zna usprkos  manjku sirovine i svim ekonomskim problemima koje prate današnje tržište  uspijevamo biti konkurentni na inozemnim tržištima te da smo prepoznati po vrhunskoj kvaliteti našeg proizvoda – zaključuju iz tvrtke.

Akcija ‘Brojimo šlepere‘ se nastavlja pa ovom prilikom pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

19. travanj 2024 13:12